Deze privésauna in Berchem blijft voorlopig gesloten.
Volledig scherm
Deze privésauna in Berchem blijft voorlopig gesloten. © Klaas De Scheirder

Uitbaters privé-sauna’s naar Raad van State tegen verplichte sluiting

Een groep van 23 uitbaters van privé-sauna’s in ons land neemt op initiatief van de beroepsvereniging Spa Belgium juridische stappen tegen de Belgische staat wegens de verplichte sluiting van hun bedrijf. De groep diende bij de Raad van State een beroep in tot vernietiging van een aantal artikels van het Ministerieel Besluit van eind oktober. Daarnaast eisen ze ook een schadevergoeding wegens inkomstenderving.

3 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Een sauna kun je niet vergelijken met een openbaar zwembad, daar zit je in één chloorbad waar je niemand kunt besmetten, douches zijn dicht alsook de sauna en infraroodcabines én de bubbelbaden zoals in het badhuis van Menen. Je kan daar anderhalf uur in zonder enige kans op besmetting, eenmaal uit het zwembad kan je alleen maar naar de kleedcabine en daarbuiten moet je direct een mondmasker aan. Tropische zwembaden mogen ook niet open.
  • Rudi De Roover

    3 jaar geleden
    Dat jullie open gaan kan ik met leven .Maar een vergoeding vragen aan de staat dat nadien de gewone werkmens moet terug betalen vind ik dat je terug open mag alleman weg moetblijven een beetje normaal doen zal ook wel gaan wij zijn allemaal geld verloren met corona
  • William Van Oosterwijck

    3 jaar geleden
    inderdaad begrijpen wie begrijpen kan. een zwembad met meer mensen mag wel maar een prive sauna waar wij geregeld zijn met zijn tweetjes dat mag niet echt raar? Hopelijk komt er snel een oplossing voor de klanten en voor de sector.