Photo prétexte
Volledig scherm
Photo prétexte © Getty Images/iStockphoto

Steeds meer klachten over frauduleuze webshops: “Puzzel besteld en twee weken later was site offline”

Er komen steeds vaker klachten over malafide webshops met de .nl-domeinnaam. Ook consumentenorganisatie Test Aankoop is bezorgd over het aantal valse webshops. “Sinds begin dit jaar hebben we zeker 1.000 klachten”, meldt woordvoerder Simon November. Een van de recente slachtoffers is Isabel Dolphen. Ze bestelde een houten puzzel via de site shophomely.nl, maar kreeg die nooit opgestuurd. 

13 reacties

  • Stefanie van Dijk

    3 jaar geleden
    Altijd met creditcard of paypal betalen en check vantevoren de site goed, weinig aanbod en geen contactgegevens zijn voor mij altijd grote rode vlaggen
  • Patrick Marinus

    3 jaar geleden
    Ik hoor het graag zeggen: "Koop lokaal!" Kom je eindelijk op een .be site en klik je even door zie je dat de winkel toch in Nederland zit. Bovendien is wat ik zoek lokaal niet te krijgen en als ze het wel hebben is het aan een twintig- of dertigvoud van de prijs én reken ze nog eens schaamteloos verzendingskosten die hoger zijn dan het artikel. Ik koop waar ik het goedkoopste uit ben. Kan dat "lokaal" niet? Jammer, dan. Mijn portemonnee beslist...
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Een tip, check trustpilot voor je iets bestelt, niet erna. Want onthoud goed: oplichterij wordt niet onderzocht, vervolgd of gestraft. Het is een lucratieve business waarmee criminelen heel snel en vooral heel ongestoord schatrijk worden. Het enige wat de politie voor je doet, is schouders ophalen en zeggen "jammer, u bent uw geld kwijt". 't zijn zotten die werken.
  • Leo Van der Vorst

    3 jaar geleden
    Inderdaad, als ik al internetshop doe ik het met de niet altijd gemakkelijk te vinden ".BE", maar onze overheden hebben vereenvoudigd waar het niet wenselijk is, ooit en nu nog kan je niet zomaar van vandaag op morgen een bedrijf beginnen wegens allehande noodzakelijke controles, vestigingswet, beschermd beroep, minimale boekhoudkundige kennis, identiteitscontrole, woonplaatscontrole, etc, etc, nu kan alles!
  • Jan Jets

    3 jaar geleden
    Lokaal kopen ? Bijna alles wat ik het laatste jaar online gekocht heb, kan je lokaal niet krijgen.