© fvv

Lommelse Bonnie & Clyde plegen 31 diefstallen

Een Lommels koppeltje heeft zich woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een waslijst aan misdrijven. Ze pleegden onder meer 31 diefstallen, gaven een vals biljet van 50 euro uit, verkochten hun gestolen spullen op veilingsites, maakten zich schuldig aan brandstichting en drugsbezit. In de gerechtelijke kringen kregen de aangehouden 27-jarige man en zijn nu zes maanden zwangere vriendin (31) de bijnaam Bonnie & Clyde. Boven hun hoofden hangt respectievelijk 32 en 24 maanden cel.

GeHo

De twee waren tussen 2014 en 2016 actief in nagenoeg heel Limburg, met de klemtoon in het noorden van onze provincie. Voor een handvol diefstallen kregen ze de hulp van een kompaan. Hij riskeert zes maanden bij verstek. In wisselende samenstelling pleegden ze de misdrijven. Bij hun diefstallen hadden ze het vooral gemunt op fietsen, brommers, Vivaboxen, gsm, lingerie en juwelen.

Met de opbrengst bekostigden ze hun verslaving aan speed en vloeibare xtc. Na de feiten werden ze meermaals herkend in fotocollages. Zowat alles passeerde de revue. Het koppel lichtte zelfs een Oostends hotel op waar ze vertrokken zonder de rekening te betalen. Een andere keer stak de vrouw een rugzak met kledij in vuur dat oversloeg en de gevel van een Peerse woning beschadigde.

De twee liepen eerder al tegen de lamp waardoor de procureur nu straffen van 32 en 24 maanden cel vorderde. De verdediging vroeg om een straf met uitstel. De advocaat verwees er naar dat de man niet langer drugs gebruikt en samen met zijn vriendin uitkijkt naar de geboorte van hun kind. “Geef ze nog een laatste kans. Als ze nu hun handen van andermans spullen niet kunnen afhouden, weten ze dat ze voor lang achter de tralies vliegen.” Vonnis op acht februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer