Dit vaccin van Pfizer en BioNTech zal hoogstwaarschijnlijk als eerste in ons land gebruikt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit vaccin van Pfizer en BioNTech zal hoogstwaarschijnlijk als eerste in ons land gebruikt worden. © Photo News

OVERZICHT. Zo ver staan de ‘Belgische’ vaccins

Het kan niet altijd goed nieuws zijn. Na de vele hoeraberichten van het vaccinfront blijkt nu dat het kandidaat-vaccin van Sanofi en GSK er ten vroegste eind volgend jaar komt. Jammer, maar geen drama. Want voor de vijf andere vaccins die Europa en België besteld hebben, ziet het er wel nog steeds heel goed uit.

6 reacties

  • Dirk Demol

    3 jaar geleden
    Boete verhogen heeft geen zin. Wat ze moeten doen : wie een boete krijgt, automatisch schrappen van ziekteverzekering en andere sociale voordelen. Ze kunnen dit eenvoudig regelen via het rijksregisternummer van de overtreder.
  • Freddie HEREMANS

    3 jaar geleden
    Inderdaad, de jongste berichten over de vaccins zijn al veel minder positief. Belgie hinkt alweer achterop. En wat oorzaken van de blijvende virus-verspreiding betreft, Schengen en dus Open Grenzen, is, na massa-migratie ook hier de grote boosdoener. Landen in de werekd waar in-en uitgaande reizen verboden zijn of perfect gemonitord, hebben nauwelijks of geen corona-besmettingen meer. .
  • Jan Baroen

    3 jaar geleden
    Mijnheer Van der Weeën, dit zou zeker een betere strategie en aanpak zijn in vergelijking met wat de overheid nu doet. Als iedereen goed geïnformeerd is, moet er niemand achteraf klagen over de gevolgen van hun eigen gedrag en deze maatregel zou zeker werken om het aantal besmettingen te doen dalen.
  • Dirk Van der Weeën

    3 jaar geleden
    Ik ben het nu stilletjes aan beu, dat wie zich houdt aan de opgelegde voorschriften zich steeds en nog lang zal moeten opdraaien voor het egoistische gedrag van degenen die alles aan hun laars lappen. Laat degenen die nu nog gepakt worden een boete van 1000 eur betalen,een formulier tekenen dat ze bij besmetting afzien van hulp.En verplicht een week meedraaien op een covideenheid. Gratis !!
  • guido verlinden

    3 jaar geleden
    Willen ze het echt oplossen dan houden ze een maand de grenzen dicht.