(Archiefbeeld) - Het asielcentrum na de brand.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) - Het asielcentrum na de brand. © Christophe Licoppe © Photo News

Vriend van verdachte brandstichter asielcentrum Bilzen aangehouden op verdenking van voorbereiden aanslag

Grote-Spouwen/Tervuren/ZutendaalEen vriend van Emmanuel M. (60), die samen met zijn vriendin verdacht wordt van de brandstichting van het asielcentrum in Grote-Spouwen bij Bilzen, is aangehouden. Dat bevestigt het federaal parket. De man zit in de cel, omdat er een vermoeden is dat hij een aanslag wilde plegen.

  1. Elke en haar kroost boeken (inter)nationale successen  met hun Dalmatiërs: “We hadden ooit 14 pups in huis, dat is écht hectisch”
    PREMIUM

    Elke en haar kroost boeken (inter)nationale successen met hun Dalmatiërs: “We hadden ooit 14 pups in huis, dat is écht hectisch”

    In Kuringen loopt nog tot 5 mei de fototentoonstelling ‘Cliqué Locale’ van fotografe Inge Delee. Je kan er unieke portretten van verschillende Kuringenaren bewonderen. Eéntje daarvan is Mina-Viola Vaesen, die samen met Dalmatiër ‘Bruno’ op de foto staat. Het verhaal achter het kiekje is alvast heel bijzonder... “Wanneer we op wandel zijn in Kuringen met onze vijf Dalmatiërs, vragen mensen vaak waar de 96 andere honden zijn.”
    Hasselt
  2. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt