De Croo
Volledig scherm
PREMIUM
De Croo © Photo News

Onze opinie. Het is dan toch de regering-De Croo, niet de regering-Vandenbroucke

Het is dan toch de regering-De Croo, niet de regering-Vandenbroucke. Meer dan zijn voltallige regeringsploeg geniet Alexander De Croo het vertrouwen bij de burger, blijkt uit de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, VTM Nieuws, RTL en ‘Le Soir’. De premier van het land, maar vooral le premier in Vlaanderen. In Brussel en Wallonië is hij le deuxième: alleen zijn voorgangster Sophie Wilmès is er populairder. In alle landsdelen zo scoren? Noch Charles Michel noch Elio Di Rupo deed beter. ‘De Croo met twee nullen’, pleegt zijn vader Herman weleens te zeggen. Maar als een dubbele nul ziet het land Alexander De Croo vooralsnog niet. 

47 reacties

  • Robert Van Garderen

    3 jaar geleden
    Hou op met het De Croo 1 te noemen want er komt geen 2.Deze regering is een regering die niemand met 2 werkende hersencellen wilde.
  • Wim Eggermont

    3 jaar geleden
    Oei,het komt warm onder de kont van de altijd maar ruziestokende NVA!!! De mensen willen vooruitgang dat is duidelijk ,in plaats van voortdurende afbraak van het land!
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Het is niet moeilijk om populair te zijn als je kop om de haverklap in de media verschijnt. Het enige dat De  Croo en FDPB tot nu toe presteerden is de bevolking smeken om zich aan de regels te houden. Dat de regels beslissingen zijn die nog altijd op een juiste moment in voege moeten gaan.., da's een andere zaak ! 
  • Gerrit defreyne

    3 jaar geleden
    Politiek is teamwerking, maar met een duidelijke leider. Blijkbaar heeft deze regering lessen getrokken uit vorige karikatuur regeringen. De Vlaamse partijen hebben duidelijk het voortouw genomen met hun sterkste politici aan het roer. In de gehele coronabestrijding is het duidelijk dat Decroo, VDB en Verlinden de sterkhouders zijn. De bevolking beloont dat.
  • Sharon Debeul

    3 jaar geleden
    Vilvadi krijgt onze volle steun in mijn omgeving.