©  BELGA

Westerlo worstelt zich voorbij rode lantaarn Club NXT naar 9 op 9

Westerlo had zijn handen vol met een verdienstelijk Club NXT. De thuisploeg moest zelfs achtervolgen na een door Thibo Baeten in twee pogingen omgezette strafschop. Kurt Abrahams, met zijn eerste goal van het seizoen, en Lukas Van Eenoo bogen de scheve situatie om en bezorgden Westerlo een derde overwinning op rij: 2-1.

Bart D’haene

Bij Westerlo zat Noel Soumah zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. Zijn logische vervanger was Maxime Biset die meteen ook de aanvoerdersband overnam van Lukas Van Eenoo. Voor het overige gaf Bob Peeters het vertrouwen aan het elftal dat zondag tegen Lommel aan de aftrap kwam. De matchwinnaar tegen de Limburgers, Atabey Ciçek, zorgde voor het eerste gevaar. Doelman Senne Lammens had een schitterende redding in huis en ranselde in minuut acht een gemaakt doelpunt uit zijn kooi.

Uit het niets ging de bal plots op de stip aan de overkant. In een duel met Fabien Antunes zocht Thomas Van Den Keybus slim het contact in de zone van de waarheid. Scheidsrechter Jordy Vermeire wees onverbiddelijk naar de stip. Berke Özer stopte de strafschop van Thibo Baeten. Tot groot ongenoegen van de Westelse bank liet Vermeire de strafschop hernemen omdat de Turkse doelman bij de eerste poging te vroeg vertrokken was. Baeten stuurde dit keer Özer naar de verkeerde kant en trapte de bal beheerst in de linkerhoek. Drie minuten later plaatste Kurt Abrahams de bal naast. Net voor het halfuur had de kleine Zuid-Afrikaan zijn eerste doelpunt van het seizoen beet. Via een snelle combinatie Brüls-Ciçek kwam de bal bij Abrahams terecht die doelman Lammes met een trap in de rechterhoek verschalkte.

©  BELGA

Bob Peeters liet na de rust Christian Brüls, die een voor zijn normale doen wisselvallige prestatie afleverde, in de kleedkamer. Igor Vetokele kwam hem aflossen. De eerste tien minuten van de tweede helft waren rommelig: veel slechte passes en balverlies. Westerlo drong aan. Maar het zocht te voorspelbaar de acties centraal op het veld. Waar Club NXT de boel slim gesloten hield. Voor de thuisploeg was het wachten op een slimme ingeving. Atabey Ciçek gaf de bal mooi mee in de loop van Lukas Van Eenoo en die scoorde met een mooie schuiver in de rechterhoek zijn zesde doelpunt van het seizoen.

De Kemphanen staken hun hand uit naar de drie punten. Tot Kader Keita, die nochtans een sterke wedstrijd speelde als controlerende middenvelder, onnodig in een te fel duel zijn tweede gele kaart slikte waardoor hij volgende week de topper tegen leider Union aan zijn neus ziet voorbijgaan. Voor het team van Bob Peeters was het nog even bibberen en het slotoffensief van Club Brugge leverde buiten enkele luchtgevechten geen uitspeelde kansen meer op. Westerlo hield stand en nadert met 17 op 21 tot op één punt van de tweede in de stand Seraing.

©  BELGA

WESTERLO: Özer, Remmer, Biset, Antunes, Ndong, Dierckx, Keita, Van Eenoo, Brüls, Abrahams, Ciçek

CLUB NXT: Lammens, Engels, Fofana, Hautekiet, De Cuyper, Aelterman, Blomme, Fofana, Ochieng, Baeten, Van Den Keybus

VERVANGINGEN: 46’ Brüls door Vetokele, 60’ Aelterman door De Smet, 85’ Ciçek door Ghandri, 87’ Ochieng door Appiah, 87’ Engels door Servais.

DOELPUNTEN: 19’ Baeten 0-1 (str.), 29’ Abrahams 1-1, 67’ Van Eenoo 2-1

GELE KAARTEN: 52’ Keita, 64’ Ochieng, 83’ Blomme

RODE KAART: 80’ Keita (2x geel)

SCHEIDSRECHTER: Vermeire