PS-voorzitter Paul Magnette
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette © BELGA

Magnette: "Twee gemeenschappen in Brussel, voor ons heeft dat geen zin meer”

PS-voorzitter Paul Magnette is voorstander voor een nieuwe staatshervorming met drie of vier volwaardige gewesten: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en een Duitstalig gewest, verklaarde hij in ‘De Afspraak op Vrijdag. In die structurele vereenvoudiging is dan geen plaats meer voor gemeenschappen.

40 reacties

  • john Roderigas

    3 jaar geleden
    als hij brussel wil als hoofstad is toch een groot probleem opgelost, hij mag het hebben, maar gene euro van vlaanderen, hij zal dan zijn zin niet doorduwen.
  • Thierry Willems

    3 jaar geleden
    simpel,1 federale en 12 ministers moet kunnen in een landje met 11 miljoen inwoners.kan wel in frankrijk,duitsland enz, beetje politieke wil aub.en de jaren 1800 zijn al lang voorbij.en financieel een grote besparing voor een land met torenhoge schulden.win win voor iedereen
  • walther truyens

    3 jaar geleden
    Ik snap niet dat de Wever er in gelopen is in die komedie met de PS in de zomer , hij had niet eens door dat ze hem aan het opzij zetten waren , zo groot was zijn begeerte dat hij het gevaar niet zag met Magnette en de andere partijen Zelfs nu nog zo hij zijn ziel verkopen voor een staatshervorming die waarschijnlijk de Franstaligen ten goede komt  . Dat zijn partijgenoten maar eens goed nadenken  over hun Bartje.
  • Johan Vanautgaerden

    3 jaar geleden
    Ik ben opgegroeid in Brussel (nu 56j) vroeger toffe stad, werk er wel maar woon er al jaren niet meer. Als redelijk goed tweetalige ondervind ik de laatste 30 jaar toch dikwijls dat je als Nederlandstalige op veel plaatsen als minderwaardig wordt beschouwd en neen ik heb niets tegen Franstaligen heb vrienden, familie collega's die Franstalig zijn. Ik denk dat voor een groot deel de fout bij het onderwijs ligt. Ik heb het geluk gehad dat ik fantastische leraars had. C Verhaegen 
  • walther truyens

    3 jaar geleden
    Ik hoor ze al aankomen , Brussel voor hen en de Vlamingen betalen , fijn bedacht van die lapzwanzen ; en geen enkele reactie van onze Vlaamse partijen , of zijn die er niet meer . Die verkopen nog liever hun ziel voor een postje , zie maar een wat geschenkje dat ze weer weggeven en een Vlaming die wat meer verdient wordt drie keer bestolen .