Archiefbeeld. Zuhal Demir (N-VA). (05/10/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Zuhal Demir (N-VA). (05/10/2020) © Photo News

Demir veel strenger met vergunningen voor grote stallen in Vlaanderen

Als het van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) afhangt, is het gedaan met het soepele vergunningsbeleid voor grote stallen. De minister keurde tot nu toe 90 procent van vijftig grote dossiers af en zal de lokale besturen instructies geven over de regels die ze moeten volgen, bericht De Standaard zaterdag.

12 reacties

  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Oei, maar ze kan wel goedkeuring geven om van "bos", industriezone te maken in Haacht en Celis alles toe te laten in de regio groot Leuven ... Toch bizar dat ze voor een groot bedrijf wel goedkeuring kan geven met alle overlast ten gevolge voor de bewoners. Maar een boer een grote stal, nee dat kan niet ...  
  • Nicole Vogelaere

    3 jaar geleden
    Dit moet nog veel strenger worden! Het is een begin. Broodfok is ook verboden, hoe kan dit uit zijn context gehaald worden met een industrie die dieren kweekt enkel voor de slacht?! 
  • Frank De Rycke

    3 jaar geleden
    Gelijk heeft ze ...want kijk eens rond in de omgeving hoeveel serres er de laatste tijd zijn geplaatst , gewoonweg omdat ze dit voelden aankomen en dan maar de gewone mens pesten omdat hij zijn opritje zou willen verharden !!
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Boeren doen het zichzelf aan. Vroeger hadden ze 50 melkkoeien en de prijs was goed, het was leefbaar en ze verdienden hun boterham, toen werd het quotum afgeschaft en direct moesten ze stallen hebben van 150 koeien om nog meer te kunnen verdienen, echter door overproductie zakt de prijs en zitten ze nu met de gebakken peren. Zelfde met vleesdieren, veel te veel! Demir heeft gelijk om ze eventjes beetje te remmen. Als er teveel van iets komt is dit nefast voor de ganse sector! 
  • PIETER ROGIERS

    3 jaar geleden
    En ondertussen handelsakkoorden afsluiten met Canada en Brazilie om ons te overspoelen met goedkoop vlees geproduceerd aan veel lagere standaarden dan de onze! Wat een strategie! Waar is de logica?
  1. Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernietigende bosbranden: “Schrik? Allesbehalve!”
    PREMIUM
    2

    Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernieti­gen­de bosbranden: “Schrik? Allesbehal­ve!”

    Na de hevige bosbranden van vorige zomer maakt het Griekse eiland Rhodos zich op voor het toeristische hoogseizoen. De regering deelt zelfs “reischeques” uit aan de 25.000 toeristen die toen noodgedwongen van het eiland geëvacueerd werden. Nathalie (45) en Jens (46) uit Knokke-Heist openden twee maanden voor de branden hun vijftien luxevilla’s op een heuvel op het eiland. “De dag dat het vuur startte, was de eerste dag dat ze allemaal vol zaten.”
    Knokke-Heist
  2. “Meer dan genoeg bereik voor woon-werkverkeer”: MediaMarkt verkoopt e-step die 70 km/u haalt, maar mag dat wel?
    PREMIUM
    4

    “Meer dan genoeg bereik voor woon-werkver­keer”: MediaMarkt verkoopt e-step die 70 km/u haalt, maar mag dat wel?

    “Je haalt snelheden tot maar liefst 70 km/u op de openbare weg.” Een advertentie van MediaMarkt voor een elektrische step doet wenkbrauwen fronsen. Met zo’n exemplaar lijkt je woon-werkrit misschien een fluitje van een cent, maar verantwoord lijkt die snelheid niet meteen op twee kleine wieltjes. Is zo’n racemonster wel toegelaten op de weg, zoals elektroketen MediaMarkt beweert? Mag dat zomaar verkocht? En wat riskeer je als je in overtreding bent met zo’n supersnelle step?