Direct naar artikelinhoud
Vaccins

Pfizer levert ons land minder vaccins dan voorzien in januari

Frank Vandenbroucke.Beeld Photo News

Door een vertraging in de productie zal ons land in januari niet de verwachte 600.000 doses van het Pfizervaccin kunnen ontvangen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). ‘De vertraagde levering geldt voor heel Europa’, klinkt het daar. De achterstand zou wel in februari ingehaald worden.

Pfizer zou eind december aanvankelijk 25 miljoen doses van het coronavaccin, dat het samen met BioNTech heeft ontwikkeld, leveren aan de Europese Unie. België zou 600.000 doses krijgen, maar die doses zullen niet allemaal op tijd geleverd kunnen worden door een productievertraging bij Pfizer.

Het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) bevestigt dat Pfizer het doel van 25 miljoen doses tegen eind december niet zal halen. “Volgens de beloften van het bedrijf zal deze vertraging voor het grootste deel, maar niet helemaal, worden ingehaald in de maand februari.” Het kabinet-Vandenbroucke benadrukt dat heel Europa met die vertraging te maken krijgt.

Hoeveel coronavaccins van Pfizer-BioNTech België in januari dan wel zal krijgen, is nog niet duidelijk. Als er een Europees goedgekeurd vaccin voorhanden is, starten de inentingen in ons land op 5 januari.