Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wie zijn de Vlaamse vaccintwijfelaars? Jana (35) vertelt waarom ze geen vaccin wil

De meerderheid mag dan hoopvol zijn over het coronavaccin, ruim een op de drie Vlamingen twijfelt of weigert nog. Voor het eerst is onderzocht wie zij precies zijn: geen complotdenkers of principiële antivaxers maar een heel diverse groep, eerder jong en vrouwelijk. “We moeten hun zorgen niet negeren.” De 35-jarige Jana uit Limburg vertelt in een interview met De Morgen waarom ze geen vaccin wil: “Ik ga me niet laten vaccineren”.

55 reacties

  • Wim Wuytack

    3 jaar geleden
    Ik heb me laten vaccineren omdat ze de vrijheid hadden beloofd.En ik vind dat in een democratie iedereen gelijk moet behandeld worden, ook de niet gevaccineerden. Het is hier China niet en dat moet ook zo blijven !
  • Elfride Van Overloop

    3 jaar geleden
    Indien we ons laten vaccineren, krijgen we dan een "pasje" om dat aan te tonen (te bewijzen) en vervallen dan ook de mondmaskerplicht en andere plichten opgelegd door maatregels voor de gevaccineerden ?
  • Nicole Vogelaere

    3 jaar geleden
    Sommigen reageren alsof het een wondermiddel is. 70 tot 90% bescherming dus geen 100%. Dan ben je als je toch al altijd drukte plekken vermeid even goed beschermd.Laat het vaccin vooral geen vrijbrief wezen om uitbundig te gaan doen maar vrees dat dit reeds het geval is. Sinds de vaccins er zijn werden er meer overtredingen gemeld.... Die vlieger aan beperkingen voor mensen die weigeren is dus hiermee reeds ontkracht
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Er zijn zeer veel mensen met een allergie, het wordt nu al geroepen door de bedrijven zelf, niet vaccineren als u een allergie heeft. Ik begrijp mensen goed die een vaccin weigeren als ze dit nu al verkondigen.
  • ralph ernst

    3 jaar geleden
    Is toch heel simpel : diegenen welke de vaccinatie weigeren (hun beste recht !) mogen straks dan ook niet meer naar het buitenland reizen b.v.  enzovoort.
  1. Halen we 5 januari ondanks problemen bij Pfizer? Wat kunnen we leren van de Britten? Experts beantwoorden belangrijke vragen over onze vaccinatiestrategie
    PREMIUM

    Halen we 5 januari ondanks problemen bij Pfizer? Wat kunnen we leren van de Britten? Experts beantwoor­den belangrij­ke vragen over onze vaccinatie­stra­te­gie

    Pfizer kampt met productieproblemen en zegt onvoldoende te kunnen leveren. Vallen er nog vertragingen te wachten? En zet dit onze vaccinatiestrategie op losse schroeven? En wat hebben we al geleerd van het Verenigd Koninkrijk, dat reeds met inenten is begonnen? Wij vroegen het drie hoofdrolspelers van de taskforce Vaccinatiestrategie: Dirk Ramaekers (hoofd taskforce), Pierre Van Damme (vaccinoloog) en Xavier De Cuyper (FAGG). “Een interessante raad die we al van de Britten kregen, is niet al het personeel van een woonzorgcentrum op dezelfde dag te vaccineren.”