Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gedemonstreerd in Washington tegen de verkiezingsuitslag
Volledig scherm
Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gedemonstreerd in Washington tegen de verkiezingsuitslag © AP

Vier mensen neergestoken, één iemand neergeschoten: demonstraties voor en tegen Trump lopen uit de hand in de VS

Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben gisteren opnieuw gedemonstreerd in Washington DC en andere Amerikaanse steden tegen de verkiezingsuitslag. Op een aantal plekken kwam het tot zware schermutselingen tussen extreemrechtse leden van de zogenaamde Proud Boys en tegendemonstranten. Volgens lokale media zijn er in de hoofdstad ten minste 23 mensen gearresteerd. Acht mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, waaronder twee agenten. In de staat Washington aan de andere kant van het land werd een linkse tegenbetoger neergeschoten.

26 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als het de gouverneurs en burgemeesters zijn die verantwoordelijk zijn voor het corona beleid dan moet je dat als president zeker niet onderuit halen, Stijn Van Keer. Zelf braaf de regels opvolgen, ook als president, zeker geen massa meetings organiseren met een achterban die je met valse informatie bestookt en overhaalt om de regels te negeren. Trump geeft van het opvolgen van die regels een politieke links-rechts zaak gemaakt. En dat is dodelijk bij een virus pandemie.
  • André Gijbels

    3 jaar geleden
    Ge kunt het bekijken hoe men wil,bij elke president verkiezingen zijn er onregelmatigheden,ook bij Trump zijn overwinning.De VS heeft een zeer slecht kiessysteem en is niet uniform voor het ganse land,elke staat beslist hoe de verkiezingen gehouden worden.Het word hoog tijd dat ze daar een algemeen kies systeem hebben.
  • Paul Geerts

    3 jaar geleden
    @Gino: niet de president, maar de gouverneurs van de 50 staten en de burgemeesters zijn in de VS verantwoordelijk voor het corona-beleid. Klop dus in de eerste plaats aan bij Cuomo en di Blasio voor respectievelijk de staat en stad New York of bij Newsom voor Californië. Maar dat wil niet zeggen dat Trump geen stommiteiten heeft verkondigt, integendeel.
  • Pieter Declercq

    3 jaar geleden
    biden heeft de verkiezingen niet gewonnen met meeste voorkeurstemmen maar met massaal veel antitrump stemmen, wat maar normaal is ook. weg met trump. Voor de rest zie ik nog altijd niet veel goed voor de amerikanen. die biden is een man zonder inhoud en zeer saai om naar te luisteren, maar alles is beter dan trump. wat ik niet versta dat er onder die 300 miljoen amerikanen geen enkele deftige kanidaat naar voor kwam
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Het is het recept van rechtse populisten zoals Trump. Stoken en verdeeldheid zaaien. Liegen in de wetenschap dat er altijd een deel zal blijven hangen bij een achterban die gemakkelijk manipuleerbaar is. Trump heeft niet alleen corona doden op zijn geweten.