Archiefbeeld. Inschrijving bij de KU Leuven.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Inschrijving bij de KU Leuven. © Vertommen

Recordaantal inschrijvingen voor hoger onderwijs in coronajaar

Dit academiejaar (2020-2021) zijn er, middenin de coronacrisis, 270.680 inschrijvingen geteld voor de basisopleidingen en schakelprogramma's van het hoger onderwijs. Dat is 4,5 procent méér dan vorig jaar en het hoogste cijfer ooit, meldt het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. De cijfers staan ook in De Zondag. Er is een stijging in alle soorten opleidingen. De lerarenopleidingen én de opleidingen in de gezondheidszorg laten een mooie groei optekenen.

4 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Sinds 1968 konden afgestudeerden zich onmiddellijk inschrijven als werklozen. Voordien kon men enkel gaan doppen nadat men gewerkt had. Iedereen moet de gevolgen van zijn studiekeuze inschatten. Kies realistisch en geen gemekker wanneer men als luxepaardje  achteraf niet aan den bak komt.  Bedenk dat alle werk moet gedaan worden en respect verdient.
  • didier beurkens

    3 jaar geleden
    Mooi om te horen, er zijn kansen genoeg in dit land voor iedereen die wil en er voor wil werken. 
  • Freddie Lamers

    3 jaar geleden
    Om daarna geen werk te vinden, net als mijn zoon die al maanden thuis zit met zijn universitaire diploma's.
  • Jan Servaege

    3 jaar geleden
    Men maakt een omgekeerde piramide. Niemand wilt nog werken met zijn handen. Waar we vroeger in sterk waren verliezen we en geven het uit aan schijnzelfstandogen van uit het buitenland. We maken een groot deel van de jeugd lui.