Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Nieuwe dienstregeling NMBS vandaag van start

Vanaf zondag rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling. Er rijden elke week meer dan 400 treinen extra, een aantal dat tegen 2023 zal oplopen tot bijna 1.000, zo belooft spoorwegmaatschappij NMBS. Het gaat onder meer om extra vroege en late treinen rond de steden. Reizigersorganisatie TreinTramBus ziet toch nog pijnpunten, zeker in het weekend.

6 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Meer treinen in stations, waar de ganse dag geen kat komt is verspilling . Daar moeten ze enkel zorgen voor goede verbinding bij van en naar het werk gaan. Bij ons is er ook bijvoorbeeld een bus om de 15 minuten en overdag zie je dikwijls bussen rijden met 1 , 2 of geen mensen op, dus geen meerwaarde.
  • Freddy De Vos

    3 jaar geleden
    Er is geen probleem met het personeel of de treinen, maar wel een groot probleem met het beleid! Elk jaar worden de uren aangepast en elk jaar zijn er problemen. Wat NMBS dringend nodig heeft is een goede leider met een visie!
  • Frans Vandenweghe

    3 jaar geleden
    Natuurlijk is Trein-Tram-Bus niet tevreden. Die zijn NOOIT tevreden. Als de NMBS morgen alle eisen inwilligt dan komen zij overmorgen met nieuwe eisen.
  • Jentina De Bock

    3 jaar geleden
    Meer treinen inleggen is ok , maar de treinen halveren zoals nu het geval is niet zo goed gezien dat Corona gedoe, wat wil zeggen dat de mensen meer op elkaar ingepakt zitten !!
  • Jeaninne Bonduwe

    3 jaar geleden
    Hopelijk zal Frankrijk ook meer inzetten op hun openbaar vervoer, zo gaan ze in de westhoek ook eens iets hebben. Of horen wij toch bij belgie ?