TikTok, waar miljoenen mensen dansjes delen, is minder onschuldig dan het lijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
TikTok, waar miljoenen mensen dansjes delen, is minder onschuldig dan het lijkt. © tiktok

Via TikTok geef je niet alleen je dansmoves prijs, waarschuwt Staatsveiligheid

Je installeert best geen TikTok op apparaten die je gebruikt voor je werk, of waarop gevoelige informatie staat. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op basis van informatie van de Staatsveiligheid.

19 reacties

  • Roel Mick

    3 jaar geleden
    De dag dat U een iPhone kocht en Google gebruikte ben je al uw privacy kwijtgeraakt. Amerikaanse bedrijven zoals Apple, Visa, Mastercard, Facebook,.. weten alles van U. En daar wordt niet over gesproken.
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Moet lachen. FB, Whatsapp en Google professioneel? Heb er nooit van gehouden omdat die teveel gegevens willen hebben en ons gedrag willen sturen met 'gerichte' boodschappen. FB weet ik zo direct geen alternatief behalve de telefoon, voor Whatsapp en google ben ik overgeschakeld naar Signal en een andere zoekmachine a la duckduckgo en met een goede adblocker heb ik quasi geen reclameboodschappen meer.
  • Attila Fejer

    3 jaar geleden
    En warom zou dat een probleem zijn, in Belgie zijn wij toch overal gevolgd door de slimme camera's ?!
  • koen Van Hessche

    3 jaar geleden
    iedereen met een gsm/tablet/pc wordt bespioneerd. Of er nu wel of geen TIKTOK op staat, dat maakt niet uit. Wie er meer over wil weten moet maar eens enkele van Edward Snowden zijn filmpjes bekijken.
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    En dat is hen duidelijk in het oor gefluisterd door de Trump veiligheidsdiensten die een soor van heilige oorlog tegen China voeren.Amerikaanse bedrijven zoals Facebook en Google zullen minstens evenveel data verzamelen, zijn daarvoor al veroordeeld, en hebben meer impact op ons leven, waarom wordt daar niet voor gewaarschuwd ?
  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”

    Plots was ze wég, op 12 november 1994. Was ze gevlucht, weg van man en zoon, in de greep van een psychose? Of zou haar lichaam na een wanhoopsdaad ergens in de Leiemeersen liggen? Maar niemand keek naar de andere aanwijzingen - ze was zonder paspoort vertrokken, er was een stuk tuin omgewoeld, haar man werkte elke poging om grondig te zoeken tegen. Dus bleef Annie De Poorter 30 jaar liggen waar haar man Hans D. haar had begraven. Dit is het verhaal van een web van leugens en gemiste kansen.
    Sint-Martens-Latem
  2. POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousiaste senioren opzoekt”
    PREMIUM
    16

    POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousias­te senioren opzoekt”

    Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: waarom Conner Rousseau dezer dagen optrekt met zilvergrijze socialistische militanten en niet met jonge kiezers. “Het publiek dat u ademloos naar hem ziet luisteren, is helemaal niet het doelpubliek. Het doel zijn de camera’s en journalisten die als rondreizende handelaars in nieuws en beeld met de karavaan meereizen.”