Bondskanselier Angela Merkel tijdens de persconferentie vanmiddag.
Volledig scherm
Bondskanselier Angela Merkel tijdens de persconferentie vanmiddag. © REUTERS

Duitsland trekt aan noodrem in ultieme poging virus te stoppen en gaat vanaf woensdag in harde lockdown: scholen en winkels dicht

Duitsland gaat vanaf woensdag opnieuw in lockdown, en dat tot tot minstens 10 januari, met een lichte versoepeling tijdens de kerstdagen. Daarover zijn Berlijn en de deelstaten het eens geraakt, zo heeft bondskanselier Angela Merkel bekendgemaakt op een persconferentie. De meeste winkels en de scholen gaan dicht, religieuze diensten mogen enkel in zeer beperkte kring plaatsvinden. Er mag in het openbaar geen alcohol gedronken meer worden, en werkgevers moeten zo veel als mogelijk telewerk mogelijk maken. Binnen- en buitenlandse reizen worden ten strengste afgeraden.

39 reacties

  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Sluit toch de grenzen en een groot verbod op reizen in plaats van af te raden
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Scholen zijn toch geen motor van het virus. Slechts 9% van de besmettingen gebeurt in een school zegt men hier. Maar dat is kort door de bocht, want een kind dat besmet kan misschien alle leden van het gezin besmetten. Dus het kan best dat we binnen enkele weken de cijfers terug verder omlaag zullen zien gaan vanwege het kerstverlof. Maar ik voeg er wel aan toe dat ik voorstander ben om de scholen zoveel mogelijk open te houden.
  • hans lenaerts

    3 jaar geleden
    In Duitsland weten ze dat scholen een hoog risico zijn. Hier gaan ze dat waarschijnlijk beseffen als de zomervakantie eraan komt. Maar ja, het is hier toch altijd de fout van de burger want onze (niet) verkozen regering doet zelf niks verkeerd. Hopelijk gaan ze in de kerstvakantie nu wel iedereen testen die uit het buitenland komt.
  • Johnny Michiels

    3 jaar geleden
    Als ze in vele Europese landen zo verder doen zal er opstand komen! 
  • Marc Vingerhoets

    3 jaar geleden
    In België gaan ze wachten voor de lockdown tot juist voor de eindejaarsfeesten en kunnen de mensen zodoende hun galgenmaaltijd niet gaan afhalen. Wedden ?