De Arbeidsinspectie stelde tijdens haar controles vooral kleine inbreuken vast, zoals het ontbreken van handgel. Daarvoor krijgen werkgevers eerst een waarschuwing.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arbeidsinspectie stelde tijdens haar controles vooral kleine inbreuken vast, zoals het ontbreken van handgel. Daarvoor krijgen werkgevers eerst een waarschuwing. © Getty Images

Werknemers over corona-inbreuken in hun bedrijf: “Mijn baas vindt corona onzin. Hij is kwaad als ik een mondmasker draag”

Geen ventilatie of niet de handen kunnen wassen: bijna de helft van de gecontroleerde bedrijven neemt een loopje met de coronamaatregelen. Of geeft z’n eigen draai aan het verplichte telewerk. De Arbeidsinspectie kreeg al meer dan 3.000 klachten binnen van werknemers. “8 van de 12 collega’s bleken besmet, maar mijn baas had niet het lef mij in te lichten. Tot ik ook ziek werd.”

62 reacties

  • Gewoon Simpel

    3 jaar geleden
    Veiligheidsbril, helm, kleding,schoenen,procedures enz...ook maskers is een onderdeel van veiligheid. Zij die onder meer in de chemie of metaal sector werken weten dit en houden zich daar ook aan. Na een jaar heeft men het nog altijd moeilijk hier mee, toilet training duurt veel minder lang.
  • Tom H

    3 jaar geleden
    @Kristof, mijnheer Spandel is zo rechts als de zee diep is. Hij vervuild hier reeds jaar en dag het debat onder verschillende namen. U verwacht van hem dat hij zijn verstand gebruikt. Een olifant kan ook niet vliegen. Enkel in kinderfilms.
  • Lieselot De Bonte

    3 jaar geleden
    @Kris Leynen, waar haalt u het dat thuiswerkers minder productief zouden zijn? Er zijn tig wetenschappelijke studies die het tegendeel bewijzen.
  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    @Marc Spandel, jij hebt het blijkbaar nog altijd niet door. Dit virus blijft in de lucht hangen. Zelfs met alle ramen open, zal het virus nog 5 a 15 minuten blijven in de lucht hangen. Dusja iederen moet "muilkorven" aandoen. Dit is niet voor jezelf, maar om een ander te beschermen. Echt verstand ? Nee puur egoïsme. Je hebt wel gelijk dat er absurde regels zijn. Maar op je bureau een mondmasker afzetten, nee dat zou verboden moe
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Voor de slechte verstaanders. Er bestaat een groot verschil tussen het overtreden van 'absurde' regeltjes en criminaliteit. Er is ook verschil tussen op afstand bestuurde (gemuilkorfde) zombies en mensen met 'echt gezond' verstand. Niet gemuilkorfde 'volwassen' mensen met 'echt gezond' verstand zijn verstandig genoeg om 'zélf' (vrij) te bepalen hoe zij zich gedragen t.o.v. bepaalde situaties.