Contactberoepen trekken in ‘begrafenisstoet’ naar woning premier: “We houden niet meer vol”

Bron: vrt

Verschillende contactberoepen organiseren zondag vanuit Brussel een symbolische begrafenisstoet richting Brakel, de woonplaats van premier Alexander De Croo (Open VLD). Dat bevestigt organisator Nathalie Vanhaesendonck, een nagelstyliste uit Machelen. De contactberoepen hekelen dat ze nog steeds gesloten moeten blijven.

Meerdere Vlaamse en Franstalige beroepsfederaties blazen verzamelen nabij de Heizel. Bijvoorbeeld de kapsalons, schoonheidssalons, nagelstudio’s en barbiers zijn vertegenwoordigd, net als de tatoeëerders, de wellnessector of nog de horeca. De actievoerders willen aankaarten dat die sectoren gesloten moeten blijven en vinden dat die beslissing niet is gebaseerd op cijfers over besmettingen.

Om 13 uur is er afspraak aan parking C van de Heizel. Rond 14 uur, na de speeches, vertrekt de symbolische begrafenisstoet richting Brakel. Onderweg zijn er ook meerdere aansluitpunten. Organisator Nathalie Vanhaesendonck verwacht alles samen alvast een opkomst van honderden wagens. “We worden bijgestaan door een lijkwagen. Eens ter plaatse zullen we kransen en kaarsen neerzetten”, zegt Vanhaesendonck. “We houden het financieel niet meer vol op deze manier.”

“We gaan een krans en rozen neerleggen nabij de woning van premier De Croo”, aldus Vanhaesendonck. Na afspraak met de ordediensten is besloten om af te spreken aan een uitkijktoren in de gemeente. De straat van de premier zelf is afgesloten. De Belgische Beauty Federatie ondersteunt de actie logistiek.

Vanhaesendonck benadrukt nog dat de actie helemaal “niet politiek gericht is” en wil geen politieke recuperatie.

(nba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER