Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Zo shoppen Vlamingen kerstcadeaus, volgens Sara Leemans: “Jozefien is trots dat ze alles bij lokale handelaars heeft gekocht”

Cadeautjestijd! Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ steekt de draak met de hippe bewoners van en rond de Brusselse Dansaertstraat. Elke week pleegt ze een satirisch stukje over de Vlaming in NINA. Thema deze week: het cadeaugedrag van drie type Vlamingen. Hoe shoppen de fermette-Vlaming, de doorsnee Vlaming en de Dansaertvlaming pakjes voor onder de boom?

5 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Mijn telefoonlijn is mijn hulplijn het ganse jaar door ! Dat vind ik het allermooiste cadeau. En wie toch iets geven, dan uitsluitend "liefdevol zelf gemaakt".
  • Ann Naert

    3 jaar geleden
    Naert Ann Geen cadeautjes dit jaar, niks van.Alle cadeautjes lokaal gekocht en ook al mogen we geen mensen ontvangen ik lever de geschenken aan de deur coronaproof af. Ze kunnen veel afnemen maar de cadeautjes niet.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Geen cadeaukes jacht dit jaar want eerlijk gezegd haat ik dat en we mogen toch niemand ontvangen het mooiste cadeau is nu een goede gezondheid voor familie vrienden de buren , en ja eigenlijk voor iedereen 
  • Argus Vercauteren

    3 jaar geleden
    Waarom cadeaus kopen als je ze toch niet kan afgeven? Er mag niemand uitgenodigd (enkel uitzondering alleenstaanden) worden en heb er ook geen behoefte aan om in de tuin te zitten in de buurt van zo'n stinkende vuurkorf (fijnstof). Hopelijk wordt de spoed niet overspoeld met mensen met brandwonden.
  • Ronny Popelier

    3 jaar geleden
    Inderdaad met wat minder kunnen ze niet meer. Hetgeen er allemaal nodig is om zogezegd Kerst te kunnen vieren, heeft totaal niks te maken met Kerst. Zelfs de Kerststalletjed moeten al wijken, en dit is nu precies de oorsprong van Kerst. Nu is het belangrijkijkste zoveel mogelijk shoppen en zoveel mogelijk cadeautjes kopen en vooral krijgen. De weelde en de luxe maakt dit mooie rustige samen met familie zijn volledig stuk. Wat soberder zou hier meer dan op zijn plaats zijn zeker nu.