©  BELGA

Weggevluchte verdachte door politie uit rioolbuis gehaald in Brecht

Brecht -

Twee mannen zijn zondagmiddag na een korte klopjacht aan het station Noorderkempen opgepakt door de politie. Een van hen verborg zich in een rioolbuis

Een ploeg van de wegpolitie wilde zondagmiddag een auto controleren op de E19 in de richting van Antwerpen. De bestuurder van de auto wilde aanvankelijk niet stoppen maar zette zijn wagen even later toch aan de kant aan de afrit Brecht ter hoogte van het station Noorderkempen. “Een van de inzittenden van de auto is vervolgens te voet gevlucht”, zegt Jonathan Pfund van de federale politie.

Met de hulp van een speurhond, de politiehelikopter en ploegen van de lokale politie Voorkempen kon de weggevluchte man even later in de boeien geslagen worden. Hij had zich volgens onze informatie verborgen in een rioolbuis in de gracht naar de weg. Ook zijn kompaan werd opgepakt.

In de auto van de mannen, 28 en 33 jaar oud uit Vlaams-Brabant, werden een kleine hoeveelheid cannabis en een som cash geld aangetroffen. “Ze moeten nog verhoord worden”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. 

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER