ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Steeds meer kinderen met overgewicht: hoe weet je of je kind te zwaar is, en wat kan je er aan doen?

Steeds meer kinderen in Vlaanderen kampen met overgewicht. Bij peuters is zelfs één op de tien te zwaar, en één op honderd obees. Een alarmerende evolutie, want hoe jonger je overgewicht hebt, hoe groter de latere gezondheidsrisico's. Hoe weet je of je kind te zwaar is? Waarom is een dieet niet de juiste keuze? En wat kan je er wel aan doen?

9 reacties

  • Jos Mardig

    3 jaar geleden
    Mijn kinderen eten gezond, snoepen amper en drinken enkel water. Een fles frisdrank heb ik nog nooit gekocht en een Mc Do kennen ze niet. Het ene kind is volgens de kinderarts iets te mager en het andere aan de zware kant. Ah ja, ze sporten, gaan naar de jeugdbeweging, en hebben geen tablet. Leg mij nu maar eens uit hoe dat komt.
  • Jonas Gent

    3 jaar geleden
    Dat krijg je in de neo-liberale maatschappij. Je moet tweeverdieners zijn om een huis te kunnen kopen, minder tijd voor het gezin en opvoeding, minder tijd voor opvolging met schoolwerk, dus die resultaten zijn ernaar, geen tijd om te koken of met de kinderen te bewegen of hobby's te zoeken. Dan krijg je dit. Kijk naar de VS en je ziet in welke richting we evolueren...
  • ringo van der pulst

    3 jaar geleden
    Wij maken elke dag vers eten en toch is iedereen hier te zwaar;Tot daar jullie uitleg.
  • Levi Raes

    3 jaar geleden
    "Wat kan je er aan doen"? Misschien proberen op te houden hen vol te proppen met alle voorverpakte vuiligheid die overal te verkrijgen is? Dan kweek je tenminste mensen die er gezond gaan uitzien en bovendien een sterk en noodzakelijk immuunsysteem krijgen wat handig is tegen allerhande virusjes....
  • guy vermeulen

    3 jaar geleden
    Als je naar de winkel gaat zie je wat vele ouders in kopen , veel klaar gemaakte schotels. Koken hebben ze geen goesting voor.