President Trump beweert intussen dat de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA de goedkeuringsprocedure voor het vaccin van Pfizer/BioNTech bewust heeft vertraagd.
Volledig scherm
President Trump beweert intussen dat de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA de goedkeuringsprocedure voor het vaccin van Pfizer/BioNTech bewust heeft vertraagd. © AP

VS wil op drie maanden 100 miljoen Amerikanen vaccineren tegen corona

Zo’n 100 miljoen Amerikanen zullen in de eerste drie maanden van het komend jaar worden ingeënt tegen corona, stelt Moncef Slaoui, een van de belangrijkste adviseurs van de Amerikaanse vaccinatiecampagne, Operatie Warp Speed. Maandag worden de eerste Amerikanen gevaccineerd.  Slaoui zei tegen nieuwszender Fox News dat de Amerikaanse overheid deze maand 40 miljoen doses hoopt toe te dienen, en nog eens 50 tot 80 miljoen doses in januari.

12 reacties

  • Lucaz Keizer

    3 jaar geleden
    Aan al de criticasters heir, verhuis dan gewoon naar de VS als het daar allemaal zoveel beter is.Wie gelooft dat e VS dit gaat halen is heel naïef.Tussen willen, zeggen en doen gaapt een hele grote "muur" !
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Rap, rap, rap. Ik wil daar nog niet bij zijn. Ik stel dat er zeker nog problemen gaan opduiken. De ontwikkeling van dat vaccin gaat gepaard met macht, geld en druk vanuit de hoek "economie" Er zitten zeker nog fouten in.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Vertraging van Pfizer wij moeten nog wachten en dan wachten de 8 ministers ook om de strategie op punt te stellen 
  • Evelyne Dewulf

    3 jaar geleden
    VS doet het ons voor. We kunnen hieruit leren en ons eigen beleid bijsturen. Niks vreemds aan de hand...
  • philippe quinart

    3 jaar geleden
    Het is een adviseur van Trump dus cijfers met een pak zout te nemen. En de goedkeuring van het vaccin is er gekomen onder zware druk: goedkeuren of buiten.