PS-voorzitter Magnette pleit voor een nieuwe staatshervorming met drie of vier volwaardige gewesten (Vlaanderen, Wallonië, Brussel en een Duitstalig gewest), maar waarin geen plaats meer is voor gemeenschappen.
Volledig scherm
PS-voorzitter Magnette pleit voor een nieuwe staatshervorming met drie of vier volwaardige gewesten (Vlaanderen, Wallonië, Brussel en een Duitstalig gewest), maar waarin geen plaats meer is voor gemeenschappen. © BELGA

Vlaamse partijen reageren op PS-plan voor nieuwe staatshervorming

PolitiekBij het Vlaams Belang wil men niets weten van de plannen van de PS voor een nieuwe staatshervorming met drie of vier volwaardige gewesten (Vlaanderen, Wallonië, Brussel en een Duitstalig gewest), maar waarin geen plaats meer is voor gemeenschappen. De groenen zijn dan weer wel bereid om “zonder taboe” naar de Brusselse instellingen te kijken. N-VA-voorzitter Bart De Wever, die afgelopen zomer al bijna een compromis had met PS, hoopt nog tot een historisch compromis te komen met de Franstalige socialisten in 2024.

75 reacties

  • guy van meeuwen

    3 jaar geleden
    Opnieuw kunst -en vliegwerk. Opnieuw een gedrocht dat kant noch wal raakt. Enige positieve is dat Magnette er al wil over praten. Zoiets moet altijd positief bekeken worden. Zolang VB en NVA op elkaar blijven schieten, verzwakken ze om beurten zichzelf en versterken ze de shoppers van SPA; OVLD, GROEN EN CDNV. Corona camoufleert nu alles en alhoewel alleen een vaccin ons kan redden, vindt men ondanks 18000 doden, dat de regering goed bezig is. Op naar het volgend lockdownfeestje aan € 250,00.
  • Louis Bellings

    3 jaar geleden
    België is een gedrocht dat al in de 15de eeuw bevrucht en in de 19de eeuw geboren werd!Twee delen naar hun vroegere verwekkers...?... met een gedrocht kan je niets meer aanvangen!
  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Joery Goubert, als u weet dat de voorzitter van N(V)-Blabla beweert dat zijn partij nooit een coalitie vormt met VB, dan lijkt het me niet slim om dat te verwachten. Zelf is BDW niet vies van de socialisten. Dat zien we al in antwerpen. En stemgerechtigden zijn nog altijd vrij om te kiezen.
  • Norbert Bauwens

    3 jaar geleden
    Ongelooflijk hoe hard sommige Vlamingen weeral voor Vlaanderen zijn. Wanneer gaan Vlamingen eens stoppen met Vlamingen te haten?????????.... Hebben we nog geen vijanden genoeg bij de niet-Vlamingen??????
  • Roger Duyssens

    3 jaar geleden
    Brussel was in 1830 al lang  geen Vlaamse stad en is het eigenlijk nooit geweest. Tot in de late Middeleeuwen  was er geen sprake van Vlaanderen buiten de 2 Vlaamse provincies. Brabant , de Kempen en Haspengouw waren aparte regio's. Geleidelijk heeft het kapitaal zich in Brussel gevestigd dit was in handen van Franstaligen. De tijd is rijp om alles terug op zijn plaats te zetten aangepast  aan de nieuwe toestand. Eén land met uitgebreide bevoegdheden voor regio's rond grote centrumsteden.