©  REUTERS

Dries Mertens helpt Napoli met mooie assist aan zege tegen Sampdoria

Dries Mertens heeft met Napoli thuis de maat genomen van Sampdoria. Het boog een achterstand om en won uiteindelijk met 2-1. Mertens speelde de hele wedstrijd en was goed voor een assist.

Maarten Vanhoof

Halverwege de eerste helft schoot Jakub Jankto de bezoekers op voorsprong. Pas in de tweede helft kon Napoli zich langszij hijsen. Met een mooie voorzet schilderde Dries Mertens de bal op het hoofd van aanvoerder Lorenzo Insigne, die goed binnenkopte.

Het waren uiteindelijk twee invallers die Napoli de zege bezorgden. Hirving Lozano zette voor vanop rechts, Andrea Petagna scoorde opnieuw met het hoofd voor de Napolitanen.

Napoli boekt zijn derde zege op rij en springt zo naar de derde plaats in de Serie A. Het volgt op drie punten van leider AC Milan, dat het vanavond nog opneemt tegen Parma. Sampdoria blijft hangen in de buik van het klassement.