Verdachte van doodslag op vriendin berooft zichzelf van het leven in gevangenis

Slachtoffer Naomi Melaer stierf in april in Zonhoven.  © RR 

Turnhout/Zonhoven -

In de gevangenis van Turnhout heeft Christophe V. (36) zichzelf van het leven benomen. De man zat in hechtenis voor de doodslag op zijn vriendin Naomi Melaer (25) begin april in Zonhoven.

Nancy Vandebroek

De dertiger werd donderdagochtend dood aangetroffen in zijn cel. Hij had zich ’s nachts verhangen. Christophe is de pleegzoon van een Herentals koppel dat in hun leven ongeveer zeventig pleegkinderen heeft opgevangen. In de ochtend van donderdag 2 april raakten hij en zijn vriendin Naomi in een ruzie verwikkeld in het huis waar ze sinds begin dit jaar woonden. De ruzie over een bagatel, escaleerde in de badkamer, er vielen meerdere klappen.

LEES OOK. Naomi werd vermoord door haar partner: “Ze wilde zo graag een gezinnetje” (+)

Christophe V., die als zaalverantwoordelijke in een horecazaak in Diepenbeek werkte, reed daarna naar een vriend. Pas de volgende ochtend reed hij terug naar zijn huis in de Schelstraat, waar hij een raam insloeg omdat hij zijn huissleutel was vergeten. In de badkamer trof hij zijn vriendin dood aan. In paniek reed hij daarop naar zijn pleegouders in Herentals die meteen de hulpdiensten verwittigden. Agenten kropen via het kapotgeslagen raampje naar binnen en vonden de jonge vrouw in de badkamer, met kaarsjes en bloemetjes omringd. De vrouw vertoonde meerdere kneuzingen.

Christophe V. werd bij zijn pleegouders in Herentals in de boeien geslagen en aangehouden op verdenking van doodslag, niet van moord. De speurders gingen ervan uit dat hij niet met voorbedachtheid had gehandeld. “Met droefheid heb ik kennis genomen van de dood van Christophe. Ik hoop dat er in alle sereniteit afscheid van hem kan genomen worden,” aldus zijn advocate Lisa Ceunen.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer