Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © Gregory Van Gansen / Photo News

Marc Van Ranst: “Mijn geduld met diegenen die al maandenlang voeten vegen aan coronamaatregels is echt op”

Het gemiddelde aantal dagelijkse coronabesmettingen stijgt opnieuw tot boven de 2.200, zo blijkt deze ochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In alle vijf de Vlaamse provincies gaat het aantal bevestigde besmettingen omhoog, en ook de daling van het aantal ziekenhuisopnames lijkt af te vlakken. Duitsland gaat vanaf woensdag opnieuw in een strengere lockdown, en ook in Nederland wordt overlegd over strengere maatregelen. Herlees alle nieuws over Covid-19 van maandag 14 december in dit liveblog.

101 reacties

  • Guido Sepelie

    3 jaar geleden
    Ons geduld is ook op: in de UK, Australië en de VS zijn ze al volop aan het vaccineren.  Waar blijft de EU, waar blijft België?  De politici en beleidsverantwoordelijken bezwoeren ons dat met Europa alles beter zou gaan - quod certissime non, dus! Dat de EU hun 'voorzorgsprincipe ' eens positief aanwenden: uit voorzorg nu al beginnen met vaccineren van de meest kwetsbaren, ipv weer weken of maanden te wachten er weer duizenden te laten sterven!
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Eén van de redenen waarom het bij ons zo verkeerd gaat, is net omdat mensen zoals Van Ranst e.a. zich gedragen als politici in plaats van als medici. In Nederland deelt de Rijksoverheidsdienst mee wat de maatregelen zijn. Gisteravond was het nog maar de tweede keer van de coronacrisis dat premier Rutte dit deed. In ons land is er een kakofonie van politici, dokters en wetenschappers. Gevolg: de boodschap gaat compleet de mist in.
  • jaen court

    3 jaar geleden
    @ eric reybebau Ik heb een foto genomen  van je reactie om deze te tonen aan anderen deze is zo ongelofelijk waar .  @ HUGO WILLEMS als je het niet begrijp is het eigenlijk zinloos om te reageren, ben er zeker van dat eric reybebau het niet enkel de kleinkinderen bedoeld weet zeker dat hij daar ook de egoisten die in Nederland hun haar lieten doen en gaan schoppen enz had bij willen zetten.
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    ipv Mr Van ranst af te maken, zouden beter al die wel weters zijn raad opvolgen , dan zouden we nu zeker al verder gestaan hebben.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Eric Reybebau u hebt overschot van gelijk maar leg dat nu eens uit aan de generaties die het niet meegemaakt hebben