V.l.n.r. experten Pierre Van Damme, Xavier De Cuyper en Dirk Ramaekers.
Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r. experten Pierre Van Damme, Xavier De Cuyper en Dirk Ramaekers. © Photo News, Pieter-Jan Vanstockstraete

Experts over Belgische vaccinatiestrategie: “Goede raad van de Britten: geef niet het hele rusthuis op zelfde dag een spuitje”

Staat onze vaccinatiestrategie op losse schroeven, nu blijkt dat Pfizer kampt met productieproblemen? Komen er nog vertragingen? En wat hebben we geleerd van het Verenigd Koninkrijk, dat al is begonnen met inenten? Wij vroegen het aan drie hoofdrolspelers van de taskforce Vaccinatiestrategie. "De opstart zal nu wellicht wat trager verlopen, maar een drama is dat niet."

10 reacties

  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Jullie kopen van Pfizer 90.000 vaccins per week. Elke patient moet 2 maal ingeënt worden. Dus in feite zijn er dat dan maar 45.000. Jullie werken 5 dagen per week. Jullie gaan dus 9000 patienten per dag inenten. Er zijn 11.000.000 Belgen. Dwz, dat jullie 5,5 jaar gaan bezig zijn! Bravo!
  • Sébastien Rons

    3 jaar geleden
    wageen matregelen dat kinderen tussen 6 en 12 ook maskers moeten dragen als ze in het publiek zijn, In winkels ziten ze rond te lopen en alles aan te raken en te hoesten, en dat i allemaal geen probleem? Het virus heeft ogen en verspreid zich niet als het in een kind zit?
  • Francois Van Moer

    3 jaar geleden
    @Veerle De Cock, u vergeet dat die mensen ook gewerkt hebben aan uw toekomst.
  • Veerle De Cock

    3 jaar geleden
    Heb problemen met mensen van boven de 90 om die als eerste een vaccin te geven. Mensen die moeten gaan werken en schoolgaande jeugd zouden zeker bij de eerste mogen zijn .het zijn zij die de gezondheidszorg mee betaalbaar zullen houden .
  • Eric Deckers

    3 jaar geleden
    Verdeling In functie van bevolkingsaantal is een criteria maar de bevolkingsdichtheid denk ik zou ook een criteria moeten zijn