©  BELGAIMAGE

Donald Trump kan coronavaccin al krijgen, maar past even

De Amerikaanse president Donald Trump en enkele van zijn naaste medewerkers krijgen de eerstkomende dagen als eersten het coronavaccin aangeboden. Op Twitter meldt Trump dat hij en zijn medewerkers pas later aan bod komen.

Bron: BELGA

Amerikaanse media meldden dat Trump maandag al gevaccineerd zou kunnen worden. Na die berichten, liet de president op Twitter weten dat hij en zijn medewerkers pas later in het vaccinatieprogramma aan bod zal komen. “Mensen die in het Witte Huis werken, moeten het vaccin ergens later in het programma krijgen, tenzij er een specifieke noodzaak is. Op mijn verzoek is deze aanpassing gedaan”, reageerde Trump via Twitter op de nieuwsberichten. Hij laat ook nog weten dat hij ernaar uitkijkt om op een geschikt moment gevaccineerd te worden.

Het nieuws komt er kort nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vrijdag het gebruik van het vaccin ontwikkeld door Pfizer en BioNTech toeliet in de VS. Eerder was al aangekondigd dat zorgpersoneel en bewoners van rusthuizen de eersten zouden zijn die het vaccin toegediend zouden krijgen. Ook hooggeplaatste regeringsleden behoren tot de prioritaire groep.

De Amerikaanse regering heeft 100 miljoen dosissen van het vaccin vooruit besteld, goed voor 50 miljoen Amerikanen. Grote hoeveelheden van het vaccin komen maandag aan op 145 locaties door het land. De eerste doses zijn bestemd voor mensen die werken in de gezondheidszorg en oudere mensen in verpleeghuizen.

Trump werd begin oktober in het ziekenhuis opgenomen wegens Covid-19. Hij benadrukte daarna meermaals dat hij immuun zou zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer