AP
Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. Daling van aantal ziekenhuisopnames lijkt af te vlakken, aantal besmettingen stijgt verder

Nu het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land weer toeneemt, lijkt ook het aantal corona-opnames in de ziekenhuizen op weg naar een plateau. Het gemiddeld aantal opnames kent nog een heel lichte daling (2 procent) in vergelijking met de week ervoor.

14 reacties

  • Erbert De pus

    3 jaar geleden
    In twee provincies werden meer test uitgevoerd, met een statistieke verhoging van het aantal besmettingen. Hoe betrouwbaar zijn de cijfers die worden gebruikt ? Ik test niet en ik heb geen enkele besmetting meer, of ik test hier dubbel zoveel als 10 kilometer verder en ik loop plots een veel hoger risico hier dan in de naburige provincie. Een zoveelste voorbeeld van ''wij kunnen het niet''.
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    Afstandsonderwijs is toch perfect mogelijk. Investeer desnoods in een totale reorganisatie van het onderwijs, regel eventueel een soort oppasdienst /leerondersteuning voor kinderen van ouders die niet thuis kunnen werken, denk met een creatieve geest, de overheid geeft steun aan wie ze wil.  Dus als Ben Weyts onderwijs zo belangrijk vindt, dan moet hij er maar iets voor over hebben. Maar hou aub die kinderen vd straat.
  • Jos Mardig

    3 jaar geleden
    Beste John Reniers, ik citeer: "Onderwijs is nu niet essentieel maar bijzaak!" Iemand die dat hier zomaar neerschrijft kan ik niet serieus nemen. Er is niets belangrijker dan het beschermen van de komende generaties, want die zullen de toekomst bepalen van u, uw kinderen, en tevens, als toonaangevend land, de rest van de wereld. De scholen een weekje sluiten is geen drama, maar "maanden" is werkelijk onmogelijk zonder onomkeerbare schade te berokken.
  • Martin Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    beseft men nu nog niet dat eerst de aantal besmettingen stagneert en stijgt, daarna het aantal ziekenhuisopname en als laatste de intensieven en sterfgevallen! daar moet je toch niet naar school voor geweest zijn! hebben wij nog niet genoeg doden? 
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    In zorgcentrum Mol is duidelijk gebleken dat de besmettingen geintroduseerd worden