©  AP

Naamsverandering komt er: “Baseballclub Cleveland schrapt bijnaam Indians”

Cleveland Indians, de club die uitkomt in de Noord-Amerikaanse Major League baseball (MLB), zal de meer dan honderd jaar oude naam veranderen. De bijnaam Indians refereert aan de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten en wordt inmiddels door veel mensen beschouwd als een uiting van racisme. Volgens Amerikaanse media, zoals de New York Times, is het besluit tot naamsverandering al genomen.

Bron: BELGA

Cleveland wordt het tweede team in de Amerikaanse topsport dat onder druk overgaat tot een naamswijziging. In juli besloot het American footballteam Washington Redskins verder te gaan als Washington Football Team. Redskins (roodhuiden) geldt als kwetsend ten opzichte van de oorspronkelijke bewoners van het land.

Het was een gevolg van de maatschappelijke onrust die ontstond na de gewelddadige dood door politiegeweld van de zwarte Amerikaan George Floyd. Die leidde tot discussies om discutabele benamingen te veranderen, maar ook om bijvoorbeeld standbeelden van controversiële personen te verwijderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer