Kerstshoppers in Berlijn, afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Kerstshoppers in Berlijn, afgelopen zaterdag. © Christophe Gateau/dpa

Duitse politici smeken bevolking twee dagen voor de lockdown: “Blijf thuis en ga niet nog snel kerstinkopen doen”

“Ga alstublieft vandaag en morgen niet nog allemaal shoppen.” Die wanhopige oproep lanceren verschillende Duitse politici na de aankondiging van de harde lockdown die woensdag begint bij onze oosterburen. De detailhandel sluit dan zijn deuren, en dus vrezen velen dat miljoenen Duitsers nog snel van de twee resterende dagen gebruik zullen maken om hun kerstinkopen te doen. 

11 reacties

  • David Hermans

    3 jaar geleden
    De enige slimmeriken blijken nogmaals de Nederlanders te zijn, die de winkels met onmiddellijke ingang sluiten.  Is dat nu echt zó moeilijk?  Als de winkels bij onze ten derde male zullen moeten sluiten kun je van ver zien afkomen wat er zal gebeuren...
  • St V riel

    3 jaar geleden
    dan hadden ze moeten doen zoals Nederland , vandaag een lockdown beslissen en vannacht in laten gaan. 
  • Pascal de haes

    3 jaar geleden
    Begrijp heel goed waarom de engelsen een brexit willen..... Waar zit europa eigenlijk sinds de corona uitbraak... Het is elk voor zich en europa bestaat enkel om de politiekers hun zakken te slaap rustig verder europa
  • Germain Cathoir

    3 jaar geleden
    Sluit overal de grenzen. Geef niet de schulden de mensen omdat jullie te laat beslissen. Mondiaal initiatief is een must indien jullie het zo zijn beloop laten gaan. Politiekers gebruik even het boerenverstand die zegt ja of neen. Mensen houden niet van spelletjes... zeker niet op dit vlak.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Doe de grenzen a.u.b. dicht en verstreng onze regels ook.  Zelfs vandaag zitten onze shoppingcentra vol. Mensen met hun gezin aan het winkelen, niemand die zich aan de regels houdt en als je vraagt om afstand te bewaren dan lachen ze u uit.