Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ondertekende deze voormiddag het akkoord.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ondertekende deze voormiddag het akkoord. © Photo News

Vlaamse regering investeert 190 miljoen in relance arbeidsmarkt: “Alle hens aan dek”

De Vlaamse regering en de Vlaamse sociale partners hebben een akkoord ondertekend over een plan voor de relance van de Vlaamse arbeidsmarkt. Het plan - getiteld ‘Alle hens aan dek’ - gaat gepaard met 190 miljoen euro en heeft de ambitie zoveel mogelijk Vlamingen aan het werk te krijgen of houden. Het grootste deel van het budget, 119 miljoen euro, gaat naar een “opleidings- en loopbaanoffensief”, maar het plan wil ook werk maken van een betere digitalisering en van duurzame tewerkstelling.

14 reacties

  • Carlo Delille

    3 jaar geleden
    Mijn vrouw heeft 2 buitenlandse/Europese universitaire medische diploma's (operatie-assistente). Inburgeringscursus gevolgd, spreekt reeds vloeiend Nederlands en toch zijn we reeds 6 jaar bezeg met gelijkschakeling in Belgie. En einde is nog niet in zicht omdat er geen gepaste opleiding bestaat in Belgie voor buitenlandse medische werkkrachten. Zelfs tijdens Covid periode werd haar vraag om ziekenhuizen bij te staan afgewezen door cabinet van Minister Crevits. Wat willen ze nu eigenlijk ?
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Wanneer krijgen we in de krant of waar en welke opleidingen er gevolgd kunnen worden? Gratis uiteraard. Indien de Vlaamse regering de zorgsector gehoord had zouden er geen tekorten zijn want tijdelijke jobs als vrijwilligerswerk, daar waar iedereen tekort komt? Kan niet.  En 21 Miljoen om aan de slag te blijven..dus voor grote bedrijven en niets voor de sector die bijna een jaar plat ligt? Evenementen bv?
  • Elsje vervoort

    3 jaar geleden
    Vermeerder het aantal verpleegsters en je krikt de tewerkstellingsgraad direct op. Voordelen: de werkdruk bij de bestaande verpleegsters vermindert en men hoeft geen bang meer te hebben voor de coronapiek want voldoende capaciteit. Gevolg: iedereen kan zonder problemen terug aan het werk en een normaal leven leiden.
  • Patrick Mechels

    3 jaar geleden
    Misschien moet Crevits eerst voor eigen deur vegen en het systeem van de sociale maribel afschaffen in de zorg. Veel medewerkers in de zorg vragen meer uren i.p.v. halftime contracten. Ze moeten als het ware twee jobs in de zorg combineren voor een bestaan te hebben waardoor je bijna 4/4 weekenden moet werken. Ook gooien ze je in de zorg graag op straat via medische overmacht. 0,0€ opzegvergoeding. Hoe zou het nu komen dat het een knelpuntberoep geworden is. Dit los je niet op met beter loon.
  • philippe quinart

    3 jaar geleden
    In Vlaanderen mag elke minister blijkbaar eens aan de geldboom schudden of is het een ezeltje.