Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photo News

Hoe de coronavaccins op zo’n sneltempo konden gemaakt worden, en toch veilig zijn: Steven Van Gucht legt uit

Viroloog Steven Van Gucht heeft maandag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano meer informatie gegeven over hoe de coronavaccins zo snel op de markt kunnen komen. Veel mensen stellen zich immers vragen over de efficiëntie en mogelijke gevaren van een vaccin dat op een sneltempo geproduceerd wordt. Tijd voor een woordje extra uitleg dus.

6 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    voor een dierenarts en viroloog heeft hij mooi praten , wat met mensen die onderliggende problemen hebben en die daar medicatie moeten voor nemen ? daar hoor je niets over , het gaat steeds maar weer om dat spul bij zoveel mogelijk personen in hun lichaam te krijgen , mijn groot ouders zegden mij steeds " haast en spoed is zelden goed" en dat hou ik in mijn gedachte als ik de tijd bekijk waarop ze de die spullen hebben ontwikkeld.
  • Stef De Vos

    3 jaar geleden
    Inkomende reizigers controleren is moeilijk zegt hij in radionieuws van 22u00 van vanavond. Grensoverschrijdende consumenten kan je identificeren, zij die met wagen terugkeren doen dat hoogstwaarschijnlijk in bubbel van maximaal vijf personen. En vliegtuigreizigers zitten allesbehalve in een bubbel en dienen bij terugkeer zeker op de luchthaven gecontroleerd worden. Positief getest = quarantaine in te betalen luchthavenhotel. Komaan Vivaldi!
  • Gaston Govaerts

    3 jaar geleden
    Uitleggen kan hij zeer goed maar heeft hij al ooit iets opgelost?
  • André Sneddam

    3 jaar geleden
    Ik heb enorm veel bewondering voor Dhr Van Gucht maar ik snap niet waarom hij zich zo inspant om de Europese instellingen zo in de bloemen te zetten: Europa is trouwens weken achter op het VK en op de VS met de goekeuringsprocedure. De voornaamste reden waarom het vaccin er zo snel gekomen is werd door de CEO van Moderna toegelicht: de druk van Trump op de farmaceutische bedrijven vanaf 03 maart en een budget van 1.5 miljard$ dat hij hiervoor uitgetrokken heeft.
  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Vanmorgen gehoord op de radio: bij Pfizer zijn er zes doden bij de proefpersonen. Bij Moderna één dode. Trump wil nog even wachten om zich te laten vaccineren. Steven Van Gucht vorige week op radio2: de vaccins zijn veilig en misschien behoor ik beroepshalve in de labo’s tot de risicogroep. Maar ik wil het vaccin gerust aan mij laten passeren voor mensen die het meer nodig hebben. Jaja, de vaccins zijn veilig ...