Ambtenaar Stad Gent steelt 35.000 euro: “Ze wou zogezegd een fout in het systeem aantonen”

Gent -

Een ambtenaar van Stad Gent heeft 35.000 euro van haar werkgever gestolen. Lonen werden maandenlang dubbel gestort: naar de werknemer, maar ook naar zichzelf. De vrouw moest verschijnen voor de rechtbank van Gent maar liet verstek gaan.

Simon Dekaezemaker

“Ze was verantwoordelijk voor de storting van de lonen maar schreef die bedragen dubbel over: naar de werknemer én naar zichzelf.” Zo omschreef de Gentse procureur de werkwijze van een ambtenaar van Stad Gent die zich in totaal 35.000 euro heeft toegeëigend.

De ambtenaar moest maandag verschijnen voor de Gentse rechtbank, maar liet verstek gaan. “Ook tijdens haar verhoor reageerde ze gelaten op de feiten”, zegt de Gentse procureur. “Volgens haar wou ze een fout in het systeem aantonen of de zwakheid van het systeem aantonen.”

Op 28 december valt het vonnis in de zaak. De ambtenaar riskeert een celstraf van één jaar en een boete van 800 euro. De Stad Gent stelde zich tijdens de zitting burgerlijke partij. “De vrouw gaf aan dat ze het geld zou terugstorten, maar daar hebben wij nog niets van gezien”, zegt de advocaat van de Stad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen