AFP
Volledig scherm
© AFP

Nieuwe variant coronavirus ontdekt in Verenigd Koninkrijk: “Makkelijker overdraagbaar”

Er is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock gezegd in het Parlement.

15 reacties

  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Laat ons hopen dat ze eerlijk met de buitenwereld gaan communiceren ipv steeds de feiten en cijfers weg te sjoemelen zodat we weten waar we aan toe zijn .
  • Robert De Beukeleer

    3 jaar geleden
    dit virus komt geweldig goed uit wacht maar binnenkort gaan uw spaarcentjes niks meer waard zijn
  • Stef van Dijk

    3 jaar geleden
    Jo Wit China had veel strengere maatregelen en de bevolking houdt zich er veel beter aan (want anders ...) Hier zitten we met halfbakken maatregelen waar ook nog eens een heel groot deel zich niet aan houdt
  • Stef van Dijk

    3 jaar geleden
    En weer zie ik de groepsimmuniteit voorbij komen: die is niet haalbaar bij een virus waar je binnen een paar weken al opnieuw besmet kunt worden! Een besmettelijkere variant zou hier ook best al rond kunnen gaan als je ziet hoe rap het nu weer gaat. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat enkel de vaccins ons hier van gaan kunnen redden, maar dan al die mensen die daar niet aan willen vanwege lange termijn onduidelijkheden, alsof de lange termijn van dit virus wel duidelijk is zeker!
  • Marco brilmans

    3 jaar geleden
    Het lijkt wel of men het warm water opnieuw heeft uitgevonden.. De besmettingsgraad in tweede golf lag aanzienlijk hoger, dat was reeds bekend in september/oktober. Wat onrechtstreeks wel bevestigd dat de variant die circuleert, is gemuteerd en beter gedijt in onze contreien. En dus impliceert op een besmettelijke(re) variant.