ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Wachten op sneltesten: ruim 1 miljoen stuks liggen klaar, slechts fractie werd gebruikt

De inzet van sneltesten in ons land verloopt traag. Vlaanderen heeft ondertussen wel 1,1 miljoen stuks op voorraad liggen, maar moest wachten op de federale overheid om pilootprojecten te kunnen opstarten. Pas als die afgerond zijn, kan er sprake zijn van een brede uitrol in scholen, bedrijven en woonzorgcentra. Dat is wellicht pas voor begin 2021. Had dat niet sneller gekund?

11 reacties

  • Bill Henckx

    3 jaar geleden
    Het zijn niet de testen die belangrijk zijn. De vaccinaties, die moeten dringend worden uitgevoerd.
  • Georges Vande Velde

    3 jaar geleden
    Wakker worden a.u.b. dames heren politici, experten, professoren en andere hooggeleerde show verkopers. De burger heeft reeds lang door want u lost niets op u creëert enkel twijfel !
  • Willy Niclaes

    3 jaar geleden
    Dit is de brave burger voor gek houden . De onverantwoordelijken van dit schandaal zouden voor de rechter moeten komen
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Wilmès-De Croo even grote farce als De Croo-Wilmès. Testen zijn er in Vlaanderen, maar men mag ze niet gebruiken, 100 000 reizigers bij terugkomst  niet testen, lockdown-maatregelen uitvaardigen die niet  helpen, medicijnen aankopen die niet helpen, verbieden dat mensen zelf testen kopen, ... en dan zijn er die dit goed beleid vinden. 
  • carlos demaeyer

    3 jaar geleden
    DeMaeyer Carlos tja weeral veel gebabbel en bepaalde mensen hebben blijkbaar geen gevoel met de basis ,zorg als politiek ,zelf weet ik van zorgpersoneel zij vroegen voor een test maar werdt geweigerd ,rede geen symtome ,opmerking hadden wel prive contact gehad met personen corona .Enz