Joe Biden.
Volledig scherm
Joe Biden. © Photo News

“Democratie heeft gezegevierd”: Joe Biden spreekt Amerikanen toe nadat kiescollege zijn overwinning bevestigt

Het Amerikaanse kiescollege heeft zoals verwacht de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen bevestigd. De Democraat kreeg een meerderheid van de 538 kiesmannen achter zich. Met de 55 stemmen uit Californië overschreed de opvolger van Donald Trump de kaap van 270 kiesmannen en met de laatste stemmen uit Hawaii kwam Biden uit op de verwachte hoeveelheid van 306 kiesmannen. Hiermee is Joe Biden officieel verkozen tot president. 

22 reacties

  • Manten Kalle

    3 jaar geleden
    Dat de democratie zegeviert, dat is dan al beter dan hier. Hier worden grote partijen uitgesloten en verkiezingsresultaten in achterkamertjes omgebogen tot iets wat de kiezer niet wilde.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Andre Perneel, een president die geen bal geeft om een dagelijks dodental van 3000 mensen in eigen land, houdt niet van zijn volk. Het enige waar Trump mee bezig is, is de honneurs opeisen voor de ontwikkeling van de recente vaccins. Duidelijk dat hij enkel van zichzelf houdt. Biden heeft al blijk gegeven van compassie met de zorgsector (heb je Trump al in een ziekenhuis gezien, afgezien toen hij zelf zorg nodig had?). Links? Benieuwd hoe links het beleid zal zijn met een rechtse senaat.
  • eric de baene

    3 jaar geleden
    Democratie besta het nog ...?Het ga nu nog slechter worden ...wacht maar af !
  • Guido Pintens

    3 jaar geleden
    Andre Perneel, het is een regelrechte schande waarvan jij Biden beschuldigt "zijn eigen volk hatende pedo president". Je hebt geluk dat je post daar niet gelezen wordt of je zou niet weten van welk hout pijlen maken als je voor de rechtbank zou gedaagd worden en daarna geen nagel meer zou hebben om aan je gat je krabben zoals ze hier bij ons zeggen. Bezint eer je begint met iemand te beschuldigen!
  • Paul Matthys

    3 jaar geleden
    De Vlamingen hebben de Vlaamse regering die de meerderheid heeft gekozen. De Federale heeft een ruime federale meerderheid. De meerderheid van de Amerikanen koos Biden. Die haalde het in tegenstelling tot de vorige verkiezingen waar de Democraten de meerderheid aan stemmen haalden maar niet de kiesmannen.  Bij ons was Trump er nooit geweest.