Geert Molenberghs in gesprek met HLN LIVE-reporter Daimy Van den Eede.
Volledig scherm
Geert Molenberghs in gesprek met HLN LIVE-reporter Daimy Van den Eede. © rv

“Besmettingen ook op het werk, als we samen onze boterhammen opeten zonder mondmasker”

De coronacijfers gaan niet de goede richting uit in ons land, vooral niet in Vlaanderen. HLN LIVE vroeg duiding aan biostatisticus Geert Molenberghs. Hij wijst naar de grensstreken, naar onze verslapte houding, naar het lastige seizoen en naar het gevaar van besmettingen op het werk. “En het kan behoorlijk snel gaan, dat hebben we recent nog gezien met het sinterklaasincident in Mol”, aldus Molenberghs.

14 reacties

  • Geert Remans

    3 jaar geleden
    Meneer gaat beter eens kijken in de echte wereld hoe het bedrijfsleven in elkaar zitRoepen vanuit een toren is heel gemakkelijk Controle staat a la china
  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Wij hebben 3 smoorkoten.die staan altijd vol. Maar over eten zonder masker heeft men commentaar.
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Wat mag er dan nog wel? Geen bezoek, geen eten, waarschijnlijk ook geen drinken want je gebruikt een glas, niet vrij ademen, ... mag een mens dan nog wel leven en menselijk zijn? OK, dat het virus erg lijkt daar wil ik nog in meegaan. Maar dit is een pure aanslag op mens zijn en duizend keer erger dan het virus zelf. Laat dan nu maar eens beginnen met vaccineren met degene die het willen. En stop dit circus.
  • Tony Van De Perre

    3 jaar geleden
    Dat is nu de reden dat Van Ranst al maanden dagelijks apart gaat zitten in de restaurants van VRT en VTM.
  • Dominique Vandervekens

    3 jaar geleden
    Misschien kunnen we elkaar vanaf nu baxtervoeding toedienen zodat we onze mond niet meer nodig hebben om te eten? Misschien moeten we dan ook maar stoppen met praten, of zelfs stoppen met ademen.