Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen VS

Het heeft lang geduurd, maar ook Poetin feliciteert Biden met verkiezingsoverwinning

Russisch president Vladimir Poetin.Beeld AFP

De Russische president Vladimir Poetin heeft Joe Biden nu toch gefeliciteerd met het winnen van de Amerikaanse verkiezingen. De uitslag van de verkiezingen was al lang bekend, maar zittend president Donald Trump vocht die aan, waardoor een aantal buitenlandse leiders Biden nog niet wilden feliciteren. Poetin is nu ‘klaar om samen te werken’ met Biden, stelt het Kremlin.

Maandag werd de voormalig vicepresident officieel gekozen door de kiesmannen. Democraat Biden heeft 306 kiesmannen achter zich, Trump 232. Voor Poetin was dit het moment om Biden te feliciteren.

“Poetin wenste de verkozen president succes en sprak zijn overtuiging uit dat Rusland en de Verenigde Staten (...) ondanks hun meningsverschillen veel problemen en uitdagingen in de wereld kunnen oplossen”, meldt het Kremlin.

Poetin heeft volgens het Kremlin aan Biden verteld dat hij openstaat voor contact en samenwerking. De Russische president zei dat de VS en Rusland een verantwoordelijkheid hebben om de veiligheid en stabiliteit van de wereld te waarborgen.