© Chris Machiels

© Chris Machiels

© Chris Machiels

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen Ter Duinen leren gezond koken

Hechtel-Eksel -

Op maandag 14 december volgden de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool Ter Duinen een workshop ‘Goodcook’ onder leiding van juf Elke. Daarbij dachten ze onder meer na over wat gezond is voor ons en onze planeet.

Chris Machiels

Goodplanet Belgium wil voor iedereen een duurzame samenleving op een gezonde planeet realiseren. Ze doen dit aan de hand van workshops zoals ‘Goodcook’.

Ook basisschool Ter Duinen volgde zo’n workshopt. De bedoeling daarvan is om de leerlingen meer zin te laten krijgen in groenten en fruit en hen te laten nadenken over wat gezond is voor ons en onze planeet. En zo trokken de vijfde- en zesdejaars een keukenschort aan en gingen ze op ontdekking. Ze mochten ruiken, voelen, snijden, mengen en natuurlijk ook proeven. Ze maakten allemaal lekkere dingen zoals een prinsessendip, een wonderworteldip, kampioenenwraps en lolly’s van appels. Alles maakten ze klaar met seizoensfruit en seizoensgroenten.

Op het einde van de workshop kregen alle kinderen nog een seizoenskalender, een boodschappentas en een schort mee naar huis. Ze kregen ook een receptenboekje mee zodat ze ook thuis samen met mama en/of papa aan de slag kunnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer