©  ISOPIX

Steven Van Gucht bekroond met Wablieft-prijs 2020 voor klaar en duidelijk taalgebruik

Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano wint dit jaar de Wablieft-prijs. Die prijs eert een persoon of organisatie die het voorbije jaar opviel door klaar en duidelijk taalgebruik. Van Gucht haalde het van Sven Pichal en website ‘De Welzijnswerker’ van de stad Roeselare.

Arthur De Meyer
Bron: BELGA

Met de Wablieft-prijs beloont Wablieft, het Centrum voor Duidelijke Taal, elk jaar iemand die duidelijk taal gebruikt of anderen aanspoort om dat te doen. Van Gucht kreeg de erkenning voor zijn heldere uitleg over de coronacrisis.

Volgens Wablieft communiceert Steven Van Gucht altijd laagdrempelig, zonder nuance te verliezen. “Zijn stem en gezicht stralen vertrouwen uit. Van Gucht blijft altijd begripvol en rustig. Hij geeft het gevoel dat we samen dit virus kunnen overwinnen. Hij brengt alleen feiten en informatie die van belang zijn voor de burgers. Corona heeft een gigantische impact op ons dagelijks leven en onze maatschappij. Heldere communicatie is daarbij broodnodig. Ze kan zelfs levens redden”, verklaart de organisatie haar laureaat.

Drie kandidaten maakten kans om de prijs te winnen: het Radio 2-programma ‘De inspecteur’ met Sven Pichal, de website ‘De Welzijnswijzer’ van de stad Roeselare, en Steven Van Gucht, viroloog en woordvoerder van Sciensano.

Steven Van Gucht vond het een eer om de prijs voor duidelijke taal te ontvangen. “Een mooie waardering voor zijn werk van de voorbije maanden”, volgens de viroloog die de prijs uitzonderlijk niet tijdens een publieke ceremonie maar wel aan zijn voordeur overhandigd kreeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER