©  BELGA

KV Oostende ontslaat doelman Ondoa na lockdownfeestje

Het verhaal van Fabrice Ondoa (24) zit erop bij KV Oostende. De Kameroener organiseerde afgelopen weekend een lockdownfeestje, waarbij de politie moest ingrijpen en zo’n tien personen verbaliseerde. De keeper wordt nu op staande voet ontslagen – al was hij eigenlijk al langer op overschot. Kameroens international Fabrice Ondoa reageert “gechoqueerd” op zijn ontslag.

Junior Verbeeke, Vincent Van Genechten

Ondoa was tegenwoordig niet meer dan een figurant bij KV Oostende. De Kameroener - in de zomer van 2018 nog gehaald door ex-sportief dirtecteur Hugo Broos nadat ze samen de Afrika Cup wonnen - zat sinds afgelopen zomer al in de B-kern. Nu heeft Ondoa zélf voor een oplossing gezorgd: hij wordt ontslagen nadat hij afgelopen weekend een lockdownfeestje organiseerde in zijn appartement in Oostende. Een tiental personen overtrad er alle coronamaatregelen.

Toen de politie ter plaatse kwam voor geluidsoverlast, werden de agenten verbaal belaagd door de feestvierders. Er werden er elf pv’s opgesteld. Bij KVO reageerden ze onthutst, zeker omdat er als enige 1A-ploeg nog enkele coronabesmetting werd vastgesteld.

 ©  Sputnik

“Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren”, zegt CEO Gauthier Ganaye. “We zijn opgelucht dat wij tot nu toe nog geen enkele Covid-besmetting gehad hebben en we doen er ook alles aan om dat zo te houden. Daarom wijzen we onze spelers steevast op hun plichten en zij nemen ook hun verantwoordelijkheid op. De coronaprotocollen worden strikt nageleefd. KVO als club staat boven het individu en gezien de ernst van deze feiten zien we ons dan ook genoodzaakt om de ontslagprocedure ten opzichte van Fabrice Ondoa in gang te zetten.”

Ondoa: “KVO heeft niet eens naar mij geluisterd”

Kameroens international Fabrice Ondoa reageert “gechoqueerd” op zijn ontslag bij KV Oostende. “De leiding van KV Oostende heeft niet eens de moeite genomen om mij om uitleg te vragen om de feiten die me verweten worden. Ze nemen dus een ernstige beslissing zonder naar mij te luisteren. Dit is schandalig. Ik heb helemaal niets georganiseerd. Van een lockdown-party is geen sprake. De juiste terminologie is belangrijk in het leven”, zegt Ondia. “Ik vernam het nieuws van mijn ontslag via hun advocaat per post kwasi gelijktijdig als de media.

Echt rouwig zijn ze aan zee niet door zijn ontslagprocedure. De Kameroener haalde dit seizoen amper twee keer de bank, zijn laatste match dateert al van 24 januari 2020. Nadat hij afgelopen zomer alweer te laat opdaagde tijdens de voorbereiding, besliste Oostende om hem naar het achterplan te duwen. En achterdeur vond Ondoa uiteindelijk zelf. Meteen een vetbetaald contract minder voor de West-Vlamingen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL