Of de vaccins ook zullen werken tegen de Britse mutant van het coronavirus, is nog niet helemaal zeker maar wetenschappers maken zich voorlopig weinig zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Of de vaccins ook zullen werken tegen de Britse mutant van het coronavirus, is nog niet helemaal zeker maar wetenschappers maken zich voorlopig weinig zorgen. © REUTERS

Is nieuwe Britse variant van coronavirus nog besmettelijker en dodelijker?

In Groot-Brittannië is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Volgens de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock is deze mutatie een stuk besmettelijker en verspreidt het zich dus veel sneller. Is het dan ook dodelijker? En zal het vaccin wel werken tegen deze variant? Vaccinoloog Geert Leroux- Roels (UGent) legt uit.

21 reacties

  • eric van der jeugdt

    3 jaar geleden
    Vooruit we zijn terug vertrokken met een rondje paniekzaaien.
  • Roger Forier

    3 jaar geleden
    Ze doen er dus alles aan om het plebs bij de feestdagen binnen te houden !
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    COVID is een mutant van de Spaanse griep en is door de jaren heen onder verschillende vormen opgedoken het ging vanzelf weg maar ik denk dat het nu niet zal lukken
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Het kan ook zijn dat je van de nieuwe variant groen uitslaat met witte sterren. Het kan ook dat iedereen een staart krijgt en 2 koppen, het kan ook... Ik denk dat het duidelijk is.
  • johan vandeweghe

    3 jaar geleden
    zolang de grenzen open zijn zal dit spelletje blijven duren alles draait om geld ! en dan nog niet gesproken over de vliegtuigen die het virus van overal meebrengt maar ja geld geld en maar zagen van een feestje met tien man !!