Twee jongeren nacht in cel na schermutseling met politie op Dageraadplaats

Antwerpen -

Bij een schermutseling op de Dageraadplaats heeft de Antwerpse politie maandagavond twee 16-jarigen bestuurlijk aangehouden. Een van hen kreeg een klap en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Dat gebeurde tijdens een coronacontrole op het plein.

Enkele omwonenden van de Dageraadplaats verwittigden maandagavond rond 23 uur de politie omdat zo’n 20 jongeren verspreid over het plein voor overlast zorgden. Omdat de jongeren het volgens de politie niet al te nauw namen met de coronamaatregelen, wilden ze hen controleren.

Nog volgens de politie probeerde een van de aanwezigen, een 16-jarige jongeman, de controle tegen te werken en werd die bestuurlijk aangehouden. Daarop liep een tweede 16-jarige op de politie af met een stoel in de hand. Hij kreeg een klap en viel zwaar op de grond. Na een medische check-up op spoed werd ook hij bestuurlijk aangehouden.

Knock-out

De zus van een van de slachtoffers deelde via sociale media ook een emotionele boodschap die druk gedeeld werd. Volgens haar zat een groepje vrienden op enkele stoelen van de terrasjes. “De politie zei dat dat niet mocht en ze gingen de stoelen opruimen. Mijn broer nam een stoel en de politie heeft hem gewoon knock-out geslagen. Mijn broer is niet agressief”, zegt ze.

Het duo kreeg een proces-verbaal voor weerspannigheid tegen de politie en verstoring van de openbare orde en mocht dinsdagochtend naar huis. De jongeren beschuldigen de politie van racisme en overmatig gebruik van geweld tijdens de controle maandagavond.

Beide families kregen dinsdag bezoek van een bemiddelingsteam van de politie. Ze gaven aan een klacht te zullen indienen tegen de politie. “De beschuldigingen van racisme worden intern onderzocht. Moest dat gebeurd zijn, keuren we dat uiteraard ten zeerste af”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER