©  Carmen Jaspersen/dpa

Dortmund wint eerste match na ontslag van coach Lucien Favre

Borussia Dortmund heeft in zijn eerste competitiewedstrijd na het ontslag van coach Lucien Favre de drie punten kunnen pakken. Op het veld van Werder Bremen werd het 1-2.

Maarten Delvaux

Axel Witsel startte (in afwezigheid van Thomas Meunier en Thorgan Hazard) als enige Rode Duivel bij Dortmund, waar de 16-jarige Yooussoufa Moukoko na een handvol invalbeurten een eerste basisplaats kreeg.

Raphael Guerreiro bracht Dortmund na 12 minuten op voorsprong maar nog voor het halfuur zorgde Kevin Moehwald voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd, Witsel had toen al geel gekregen, scoorde Marco Reus na een strafschop in twee tijden de 1-2.

Dedryck Boyata maakte centraal achterin de volledige wedstrijd vol bij Hertha Berlijn, dat thuis 0-0 speelde tegen Mainz 05. Dodi Lukebakio viel na 62 minuten in.

In het klassement is Dortmund met 22 punten uit twaalf wedstrijden vierde. Hertha staat met 13 punten op de tiende plaats.