© ATV

Actrice Sally-Jane Van Horenbeeck aangevallen: “Gebroken neus en gekneusde ribben”

Sally-Jane Van Horenbeeck is dinsdagavond in elkaar geslagen in Borgerhout. Na een woordenwisseling op straat sleurden enkele mannen de voormalige Thuis-actrice van de fiets. Ze kreeg enkele rake klappen en liep onder meer een gebroken neus op.

jtp

Sally-Jan Van Horenbeeck sprak iets na 17 uur enkele mannen aan in de Bleekhofstraat, tegenover haar Thaise restaurant SiamSally. “Sinds de lockdown wordt er heel veel afval achtergelaten op de stoep. Vroeger dronken de mensen hun drankje op in koffie- of theehuizen, nu belanden al die bekers op straat”, doet ze het verhaal.

Dinsdag deed ze daarover haar beklag tegen een groepje mannen, maar de woordenwisseling escaleerde snel. “Ik fietste weg omdat ik geen zin had in ruzie, maar zo’n vijf mannen kwamen achter me aan en trokken me in de Bloemstraat van de fiets. Ik viel op de grond en ze begonnen mij te slaan. Daarna wandelden ze gewoon weg”, zegt Van Horenbeeck.

Eenmaal thuis overtuigden haar man en haar zoon om klacht tegen onbekenden neer te leggen bij de politie. Die brachten haar naar het Stuivenbergziekenhuis, waar een gebroken neus en enkele gekneusde ribben werden vastgesteld.

Drugs

Sally-Jane Van Horenbeeck zette een foto van haar gebroken neus op Facebook, met “Dit is ook ‘onze buurt’. Fuck you, gasten die mij een ‘hoer’ vonden”, als bijschrift. “Het is al een tijdje onveilig in de buurt en er wordt openlijk en hard gedeald. De cocaïne ligt voor de deur, onlangs zag ik een man met twee doorzichtige zakken vol weed rondlopen”, aldus Van Horenbeeck. “Ik hoop dat ik zo de situatie in dit vergeten hoekje onder de aandacht kan brengen”, zegt ze.

Voorlopig zijn de daders nog niet geïdentificeerd. “Een eerste nazicht via camera’s bleek negatief”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie. Het onderzoek loopt verder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER