Onbestuurbaarheid laat zich nu ook voelen in bib: na dvd's en cd's geen nieuwe boeken meer

© emd

Vanaf februari kan de bibliotheek van Haaltert geen boeken meer kopen. Eerder al viel de aankoop van cd’s, dvd’s en strips stil. Dat is allemaal het gevolg van de aanhoudende politieke impasse.

Elke Meert

Vorig jaar kocht de bibliotheek nog zo'n 5.200 strips en boeken aan. Maar sinds de gemeente eind juli onbestuurbaar werd verklaard, konden er geen cd's, dvd's en strips meer worden aangekocht. Vanaf februari kan de bib ook geen boeken meer inslaan. “Boeken kopen gebeurt na een offerte die vorig jaar al werd goedgekeurd door de gemeenteraad, nog voor de gemeente onbestuurbaar werd. Nu zouden we een nieuwe offerteaanvraag moeten indienen maar doordat het gemeentebudget op nul staat en de gemeenteraad geen enkele beslissing goedkeurt, heeft dat geen zin”, vertelt een bibmedewerker. “Voorlopig krijgen we nog niet veel klachten, al komen klanten toch af en toe aan de balie vragen hoe het zit met de dvd-collectie. De nieuwste zijn al maanden oud, terwijl we er nochtans voor gekend zijn om snel het nieuwste materiaal in de rekken te hebben.”

“Om lege rekken te vermijden, laten we nu oudere boeken staan. We maken ook extra themastanden in plaats van de nieuwste aanwinsten tentoon te stellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen