MacKenzie Scott.
Volledig scherm
MacKenzie Scott. © Evan Agostini/Invision/AP

Ex-vrouw van Jeff Bezos schenkt 3,4 miljard euro aan goede doelen: “Deze pandemie is een sloophamer”

MacKenzie Scott, de ex van Amazon-baas Jeff Bezos, heeft in de voorbije vier maanden maar liefst 3,4 miljard euro uitgegeven in de strijd tegen het coronavirus. Het geld ging naar bijna vierhonderd goede doelen die Amerikanen in nood proberen te helpen. Concreet gaat het onder meer om voedselbanken, noodfondsen en armoedeorganisaties.

9 reacties

  • ralph ernst

    3 jaar geleden
    Is gemakkelijk, geld wegschenken dat ze zomaar kreeg van haar ex ! Het is idd. een mooie geste maar niet toch niet overschatten aub !
  • heidemarie verstrepen

    3 jaar geleden
    Dat is rechtvaardig .iedereen mag gerust rijk zijn .maar het is mooi als je niet blind bent voor diegene die het moeilijk hebben .delen en geven doet geen pijn
  • Tamzin Andersen

    3 jaar geleden
    Die vrouw bewonder ik. Zij zal met haar giften structurele veranderingen teweeg brengen die rechtstreeks het leven van velen verbeteren.
  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    Schijnt dat het geen haar scheelde of ze stak hem voorbij in menslievendheid.
  • Erwin Werwaarts

    3 jaar geleden
    Hoe meer het schenken aan goede doelen nuttig is , hoe minder de staat haar werk heeft gedaan . Is het wel verantwoord dat één individu als Bezos zulk een fortuin kan bezitten , terwijl er in America voedselrijen bestaan ? Individuele rijkdom mag bestaan , maar pas indien de staat zelf rijk en voorzienend genoeg is om iedere burger van diepe armoede te behoeden . Ware het fair belasten van de rijken niet beter , dan blind te moeten vertrouwen op filantropie van die rijken ?