Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Ex-vrouw Jeff Bezos geeft 4 miljard dollar weg aan goede doelen

Ex-vrouw Jeff Bezos geeft 4 miljard dollar weg aan goede doelen
Beeld Evan Agostini/Invision/AP

Vier miljard dollar. Dat is het bedrag dat MacKenzie Scott, de ex-vrouw van Amazonbaas Jeff Bezos, de voorbije maanden aan goede doelen heeft geschonken. Volgens Scott is de coronapandemie ‘de sloophamer geweest in de levens van Amerikanen die al aan het worstelen waren’. dat meldt de VRT.

“Deze pandemie is de sloophamer geweest in de levens van Amerikanen die al aan het worstelen waren. Zowel de economische verliezen als de gezondheidscijfers zijn erger voor vrouwen, voor mensen met een andere huidskleur en voor mensen die in armoede leven. Intussen heeft de pandemie de rijkdom van de miljardairs aanzienlijk vergroot.” 

In een blogpost legt Scott uit waarom ze de voorbije vier maanden 4.158.500.000 dollar van haar vermogen heeft weggeschonken aan bijna 400 goede doelen zoals voedselbanken en armoedeorganisaties.

Jeff Bezos en zijn ex-vrouw MacKenzie Scott.Beeld © Getty

Scott scheidde anderhalf jaar geleden van Jezz Bezos, de topman achter Amazon,  ruimtevaartbedrijf Blue Origin en The Washington Post die geldt als de rijkste man ter wereld. Door de scheiding werd Scott, die 4 procent van hun gezamenlijke Amazon-aandeel behield, plotsklaps zelf multimiljardair. 

Ze legde The Giving Pledge af, een belofte onder enkele van de rijkste mensen ter wereld om tijdens hun leven of in hun erfenis minstens de helft van hun vermogen weg te schenken aan goede doelen. Andere leden van The Giving Pledge zijn onder meer Bill Gates en Warren Buffett.