Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit.
Volledig scherm
Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit. © Photo News

Lydia Peeters over invoering slimme kilometerheffing in Vlaanderen: “In 2025 kijken of randvoorwaarden vervuld zijn”

De invoering van een slimme kilometerheffing in Vlaanderen staat niet in het Vlaamse regeerakkoord en zal "deze legislatuur niet uitgerold worden". Maar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil wel dat er een "tijdspad" komt en dat er in 2025 gekeken wordt of de randvoorwaarden voor de invoering vervuld zijn. Dat heeft de Open Vld-minister in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Jos D'Haese (PVDA) en Lode Ceysens (CD&V).

26 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    't is maar wat men verstaat onder slimme kilometerheffing. Bij een echte slimme kilometerheffing ga je rekeninghouden met meerdere parameters, en krijgen de gebruikers een voor hun voertuig gepersonaliseerde app, zodat de app voor het gekozen tijdstip en gekozen traject de voordeligste en/of de snelste route kan geven. Maar als onze politici over slimme kilometerheffing spreken dan draait het altijd uit op een belastingverhoging, zonder verdere toegevoegde waarde
  • Eddy Jans

    3 jaar geleden
    Voor iedereen , ook buitenlanders? Mischhien eerst even te rade gaan bij je Duitse collega Dobrindt en zijn opvolgers alvorens straffe uitspraken te doen.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Gewoon kassa kassa zonder problemen fundamenteel aan te pakken . Zie maar hoever met in Antwerpen gekomen is ,veel te laat . In Duitsland werkt men pro actief maar daarvoor moet er eerst bekwaam inzicht en visie zijn .Hetzelfde met onze energieaanpak en nog andere
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Alles waar slim voor staat betekent enkel nog wat meer taksen. Minder files zullen er enkel komen eenmaal de taksen torenhoog zullen zijn. Heel de autosector zal het dan geweten hebben.
  • lutgarde verijke

    3 jaar geleden
    Het is enkel weeral een platte taks om het geld uit de mensen hun zakken te kloppen, we betalen al genoeg aan belastingen, alles wordt gewoon opgesplitst, huisvuil, parkeren, electriciteit we verbruiken we minder maar betalen we meer, zo zal het ook met onze auto gaan slimme km heffing pure diefstal ja!